Kruimelpad

Concentratiemelding

Exact wil Unit4 overnemen (concentratiemelding)

23-09-2020

Exact Group B.V. wil Unit4 MKB Software B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 17 september 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Exact Group B.V.: ontwikkelt industrie specifieke on-site, gehoste en cloud-gebaseerde IT softwareoplossingen in verschillende sectoren, variërend van productie, groothandel en distributie tot professionele dienstverlening en accountancy. Exact ondersteunt alle belangrijke bedrijfsprocessen zoals productie, logistiek, financiën & administratie, HR, sales en marketing.
  • Unit4 MKB Software B.V.: is een Nederlands software bedrijf. Unit4 Bedrijfssoftware levert een breed en volledig geïntegreerd aanbod van on-premise en cloud-gebaseerde softwareoplossingen aan accountantskantoren, zelfstandige ondernemers en het MKB.
  • KKR & Co.: is een wereldwijd opererende investeringsmaatschappij die een breed scala aan alternatieve beleggingen beheert, waaronder private equity, energie, infrastructuur, vastgoed en krediet, met strategische partners die hedge funds beheren en daarmee een breed scala aan investeringsdiensten biedt aan investeerders en capital market solutions voor haar portfoliobedrijven, de onderneming en andere cliënten verzorgt.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355