Kruimelpad

Concentratiemelding

DPG Media wil Sanoma Media overnemen (concentratiemelding)

23-12-2019

Wat staat er in de melding?

DPG Media B.V. wil Sanoma Media Netherlands B.V., Sanoma Media Participations B.V., B.V. Aldipress overnemen. De bedrijven hebben op 20 december 2019 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • DPG Media B.V.: het uitgeven van dagbladen zoals het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Trouw en Het Parool. Verder is DPG actief op het gebied van de distributie en het drukken van dagbladen en op het gebied van online diensten voor arbeidsmarktcommunicatie, automotive, prijsvergelijking en technologie. Daarnaast is DPG actief op de Nederlandse radiomarkt.
  • Sanoma Media Netherlands B.V., Sanoma Media Participations B.V., B.V. Aldipress: het uitgeven van tijdschriften zoals Donald Duck, Libelle, Margriet, Autoweek, vt Wonen en VIVA. Verder is Sanoma actief als aanbieder van online nieuws via Nu.nl en is Sanoma actief op het gebied van online diensten.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:                             

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355