Kruimelpad

DKM Holding wil een deel van de activiteiten van Deen Supermarkten overnemen (concentratiemelding)

DKM Holding wil een deel van de activiteiten van Deen Supermarkten overnemen. De bedrijven hebben op 27 april 2021 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • DKM Holding: DKM is een financiĆ«le holding met als voornaamste activiteit het beheer van fondsen en trusts. DKM maakt deel uit van een groep ondernemingen die onder het beheer staat van de familie Kat. De familie Kat heeft samen met de familie Van den Broek een gezamenlijke onderneming Detailresult Groep N.V. (DRG) opgericht.
  • DRG: De dochteronderneming en deelnemingen van DRG zijn actief op het gebied van de detailhandel in levensmiddelen via de Nederlandse supermarktketens DekaMarkt (inclusief World of Food) en Dirk van den Broek. DRG is uitsluitend in Nederland actief met 205 vestigingen. DRG is ook actief als onlinedetailhandelaar in levensmiddelen en non-foodproducten middels de website DekaMarkt.nl.
  • Deen Supermarkten Deen heeft 80 supermarkten in een deel van Nederland en verkoopt in zeer beperkte mate producten online. Het deel van Deen dat wordt overgenomen door DKM betreft 19 Deen winkels en een deel van de Centrale Activa.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag