Kruimelpad

DGS Group wil Volta Vastgoed overnemen (concentratiemelding)

DGS Group (Group of Butchers) wil Volta Vastgoed (Zandvliet) overnemen. De bedrijven hebben op 25 februari 2021 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • DGS Group (Group of Butchers): Is actief op het gebied van de productie en verkoop van een breed scala van verse vleeswaren en vleesproducten hoofdzakelijk aan retailers (supermarkten) in Nederland, Duitsland en BelgiĆ«. Daarnaast exploiteert Group of Butchers een keten van tien slagerswinkels (waarvan vier in Nederland onder de naam "Hergo" en zes in Duitsland onder de naam "Gmyrek").
  • Volta Vastgoed (Zandvliet): is actief op het gebied van de productie en verkoop van vleeswaren en overige vleesverwerking aan retailers (supermarkten) en de out-of-home markt. Zandvliet produceert voornamelijk kookworst, grillworst, gehakt en gesneden worst die gegeten kan worden als broodbeleg of als snack. Daarnaast produceert Zandvliet ook maaltijdcomponenten, zoals hamblokjes, hamreepjes en bacon.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355