Kruimelpad

Concentratiemelding

Dealer Groep Pon wil Century Holding overnemen (concentratiemelding)

10-08-2020

Wat staat er in de melding?

Dealer Groep Pon B.V. wil Century Holding B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 6 augustus 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Dealer Groep Pon B.V.: is een (sub)houdstermaatschappij van Pon Holdings B.V. De activiteiten zijn beperkt tot het houden van aandelen en/of het voeren van de directie in de verschillende werkmaatschappijen van Pon Holdings BV (Pon Groep). 
  • Pon Groep is actief op het gebied van import van (lichte bedrijfs) auto’s. Gerelateerd daaraan ontplooit Pon Groep activiteiten op het gebied van (detail)handel in nieuwe en gebruikte (lichte bedrijfs)auto’s en de daarbij horende onderdelen en accessoires, autoleasing autoverhuur, autoschadeherstel en bedrijfswageninrichting. Pon Groep is ook actief op het gebied van import van vrachtwagens, banden, diesel- en gasmotoren, bouw- en grondverzetmachines, elektronische en (elektro)technische componenten en de daarbij behorende onderdelen, alsook de import van industriële producten en diensten. Daarnaast is Pon Groep ook actief op het gebied van de productie en verkoop van fietsen.
  • Century Holding B.V.: is een houdstermaatschappij. De activiteiten beperken zich tot het houden van de aandelen in Century Beheer B.V. en Century Autogroep B.V.
  • Century Autogroep B.V. en de daarbij behorende dochterondernemingen is als VAG-dealer hoofdzakelijk actief op het gebied van (detail)handel in nieuwe en gebruikte (lichte bedrijfs) auto’s en de daarbij behorende onderdelen en accessoires. Century Autogroep ontplooit activiteiten op het gebied van autoverhuur, autoschadeherstel, autobewassing en bedrijfswageninrichting. Daarnaast is Century Autogroep in zeer beperkte mate actief op het gebied van (detail)handel in fietsen van het merk Kalkhoff.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355