Kruimelpad

Concentratiemelding

De Carlyle Group wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over elf hotels van de Accor Group (concentratiemelding)

08-10-2019

Wat staat er in de melding?

De Carlyle Group, wil door middel van tussenholdings CERF Investment 9 S.à. r.l. en CERF Investment 10 S.à. r.l., uitsluitende zeggenschap verkrijgen over elf hotels in Nederland die franchisenemers zijn van de Accor Group.

De bedrijven hebben op 2 oktober 2019 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • De Carlyle Group is een wereldwijd actieve alternatieve vermogensbeheerder en investeringsmaatschappij. Geen van de entiteiten die onder zeggenschap staan van de Carlyle Group is actief op het gebied van hotelaccommodatiediensten in Nederland.
  • De elf hotels in Nederland bieden hotelaccommodatiediensten aan. De hotels bevinden zich verspreid over Nederland en zijn elk franchisenemer van één van de franchiseketens van de Accor Group. De hotels hebben zowel zakelijke als recreatieve faciliteiten.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355