Kruimelpad

Concentratiemelding

DCC wil Primagaz overnemen (concentratiemelding)

01-10-2020

DCC Energy Nederland B.V. (Benegas), onderdeel van DCC plc Ierland wil Primagaz Nederland B.V. (Primagaz) overnemen. De bedrijven hebben op 23 september 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • DCC plc Ierland: is actief met (i) de groothandelsdistributie en het voorraadketenbeheer van technologische producten ("DCC Technology"), (ii) het leveren van producten en diensten aan zorgverleners en gezondheids- en schoonheidsmerken ("DCC Healthcare"), (iii) de marketing en verkoop van vloeibaar petroleumgas ("LPG"), aardgas en elektriciteit ("DCC LPG") en (iv) de verkoop, de marketing en het vervoer van commerciële brandstoffen, stookolie en aanverwante producten en diensten ("DCC Retail & OM").
  • Primagaz Nederland B.V. (Primagaz): is actief in de distributie van LPG in bulk en in cilinders aan bedrijven en consumenten in Nederland.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355