Kruimelpad

Coolblue wil ServiceHouse overnemen (concentratiemelding)

Coolblue Holding B.V wil ServiceHouse B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 29 januari 2021 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Coolblue Holding B.V. (Coolblue) is via haar dochtervennootschap Coolblue B.V. voornamelijk actief op het gebied van verkoop van retail producten. Coolblue verkoopt consumentenproducten met betrekking tot beeld en geluid, telefonie, computer en tablets, huishouden en wonen maar daarnaast ook laadpalen en zonnepanelen. Sinds kort is Coolblue als wederverkoper ook actief op het gebied van de levering van energie aan kleinverbruikers.
  • ServiceHouse B.V. (ServiceHouse) is een energiedienstverlener met de focus op het aanbieden van geïntegreerde energie- en mobiliteitsoplossingen. ServiceHouse biedt energiecontracten aan retail klanten aan, biedt een platform voor back-end administratie van energiecontracten en biedt diensten aan met betrekking tot elektrisch opladen, waaronder installatie van laadpaalinfrastructuur, laadpassen en inzichten voor oplaadverbruikers. Daarnaast exploiteert en beheert ServiceHouse windmolens ten behoeve van energiecoöperaties wier coöperanten energie afnemen bij ServiceHouse en adviseert het over duurzame energieoplossingen zoals het opwekken van zonne-energie door derden.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355