Kruimelpad

Cidron Narew wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over de Eyescan Groep (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Cidron Narew B.V. wil de uitsluitende zeggenschap verkrijgen over over Eyescan Participaties B.V., Eyescan Shared Services Centre B.V., Refractie Chirurgisch Centrum B.V., ZBC Oog B.V., ZBC Eyescan B.V. en Stichting Visie Centrum voor Oogheelkunde zorg (allen onderdeel van de Eyescan groep). De bedrijven hebben op 15 oktober 2019 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Ober Scharrer Gruppe GmbH is via haar dochterondernemingen actief op het gebied van oogheelkundige zorg (onder meer consultaties, het stellen van diagnoses, de behandeling van oogaandoeningen en chirurgische diensten) in Duitsland. Ober Scharrer Gruppe GmbH is indirect in eigendom van investeringsmaatschappij Nordic Capital. Nordic Capital heeft verder geen belangen in ondernemingen die actief zijn op het gebied van oogzorg.
  • Eyescan groep is een groep met gespecialiseerde oogklinieken. Deze groep biedt verzekerde en onverzekerde oogzorg aan op zes locaties in Nederland. Daarnaast biedt Eyescan producten aan die verband houden met haar zorgverlening, waaronder contactlenzen, vloeistoffen en oogdruppels.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Zorg
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355