Kruimelpad

Brehold en Severs Invest mogen samen een nieuwe onderneming starten (eindmededeling)

Brehold B.V. en Severs Invest B.V. mogen samen een nieuwe onderneming starten. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 11 februari 2021 besloten. Er blijft voldoende concurrentie over nadat de nieuwe onderneming is gevormd.

Waar houden de ondernemingen zich mee bezig?

  • Brehold B.V. is actief als houdstermaatschappij van in totaal acht (indirecte) dochterondernemingen, waarvan de vier hierna genoemde (indirecte) dochterondernemingen worden ingebracht in de gezamenlijke onderneming. De dochterondernemingen Breeman Auto- en Motorbedrijven B.V., Breeman Gouwepark B.V. en Breeman Zuid B.V. exploiteren, ieder in hun respectieve regio’s, de activiteiten behorende bij dealerbedrijven in de detailhandel in de automobielbranche, bestaande uit het verkopen en leveren van nieuwe en gebruikte auto's van de door hen aangeboden automerken en bijbehorende accessoires, onderhoud, reparaties en autoschadeherstel, alsmede het aanbieden van lease en bemiddeling in autoverzekeringen. De dochteronderneming Breeman Services B.V. verzorgt de financiële administratie en personeelszaken voor de ondernemingen binnen de groep.
  • Severs Invest B.V. is actief als houdstermaatschappij van een aantal (indirecte) dochterondernemingen waarvan de hierna genoemde worden ingebracht in de gezamenlijke onderneming. De dochterondernemingen Automobielbedrijf Hans Severs B.V. en Hans Severs Alphen aan de Rijn B.V. exploiteren, ieder in hun respectieve regio’s, de activiteiten behorende bij dealerbedrijven in de detailhandel in de automobielbranche, bestaande uit het verkopen en leveren van nieuwe en gebruikte auto’s van de door hen aangeboden automerken en bijbehorende accessoires, onderhoud, reparaties en autoschadeherstel, alsmede het aanbieden van lease en bemiddeling in autoverzekeringen.

Kan ik reageren op het besluit van de ACM?

Dat kan als u een belang heeft bij dit besluit en als u dat binnen zes weken doet. Deze zes weken termijn start op de dag dat bovenstaande ondernemingen geïnformeerd zijn over het besluit van de ACM. U reageert door een brief aan de Rechtbank Rotterdam te sturen met daarin een onderbouwing waarom uw belangen door dit besluit worden geschaad. U kunt deze brief sturen naar:

Rechtbank Rotterdam
Sector bestuursrecht
Postbus 50951
3007 BM Rotterdam