Kruimelpad

Concentratiemelding

Bencis Capital Partners wil de uitsluitende zeggenschap verkrijgen over EMC Groep en Zorgzuster Holding (concentratiemelding)

03-01-2020

Bencis Capital Partners B.V. wil de uitsluitende zeggenschap verkrijgen over EMC Groep B.V. en Zorgzuster Holding B.V. De bedrijven hebben op 24 december 2019 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de concentratie.  

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Bencis Capital Partners B.V. is een investeringsmaatschappij die risicodragend kapitaal verschaft aan ondernemingen in diverse sectoren.
  • EMC Groep B.V. is gespecialiseerd in de werving, selectie en plaatsing van zorgpersoneel in zowel de publieke als private zorg- en welzijnssector. De EMC Groep verzorgt staffing en biedt trainingen en cursussen aan.
  • Zorgzuster Holding B.V. is actief als intermediair voor onder andere de thuiszorg. Zorgzuster is zowel actief als bemiddelingsbureau voor zelfstandige ondernemers als een uitzend- en detacheringsbureau. Naast het bemiddelen tussen zorgverleners en zorgvragers biedt Zorgzuster ondersteuning op het gebied van administratie, scholing en kwaliteit.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Zorg
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355