Kruimelpad

Concentratiemelding

Audax wil Bruna overnemen (concentratiemelding)

28-11-2019

Audax Groep B.V. wil Bruna B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 26 november 2019 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Audax Groep B.V. houdt zich bezig met de uitgifte en distributie van tijdschriften, en de verkoop van buitenlandse kranten, boeken en strips alsmede het aanbieden van logistieke dienstverlening. Audax is franchisegever van de formules The Read Shop, Vivánt en Tabaronde en exploiteert zelfstandig winkels van AKO. Audax is tevens actief als franchisegever en inkoopcombinatie op het gebied van huishoud en speelgoed via Marskramer, Prima, Novy en Toys2Play.
  • Bruna B.V. houdt zich bezig met de verkoop van lees- en schrijfmateriaal en aanverwante producten als tabak, wenskaarten en kantoorartikelen via eigen winkels en franchise winkels

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355