Kruimelpad

Atlantis wil Andus Group overnemen (concentratiemelding)

Atlantis wil Andus Group overnemen. De bedrijven hebben op 6 april 2021 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Atlantis B.V.: is een nieuw opgerichte portfolio-onderneming momenteel onder (indirecte) uitsluitende zeggenschap van Gilde Equity Management (GEM) Benelux Fund IV Coöperatief B.A. (het “Gilde Fonds”).
  • Gilde Fonds: wordt (indirect) beheerd door GEM Benelux Holding B.V. GEM Benelux Holding B.V. is actief op het gebied van het investeren van risicodragend kapitaal in kleine en middelgrote ondernemingen in de Benelux, voornamelijk door middel van buy-outs.
  • Andus Group B.V.: is actief op het vlak van (i) het ontwerp, engineering, productie en installatie van vuurvaste stenen, gietstukken en prefab-elementen op maat, alsook service en onderhoud voor installaties die deze producten bevatten, ii) EPC-contracten voor platforms en jackets
  • voor de offshore windenergie- en olie- en gasmarkten, iii) het ontwerp, de bouw en de installatie van bruggen en sluizen voor de infrastructuurmarkt iv) het ontwerp, de productie en het onderhoud van complexe staalconstructies, v) de productie van stalen procesapparatuur (waaronder drukvaten, reactoren, etc.), vi) het ontwerp en de productie van biersystemen, evenemententanks en bierbezorgingswagens, vii) de productie van gietstukken in ferro- en non-ferro legeringen en viii) de ontwikkeling, productie en installatie van designoplossingen voor de openbare ruimte.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355