Kruimelpad

Concentratiemelding

ASR Nederland wil Loyalis overnemen (concentratiemelding)

25-01-2019

Wat staat er in de melding?

ASR Nederland N.V. wil Loyalis N.V. overnemen. De bedrijven hebben op 22 januari 2019 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • ASR Nederland: verzekeringsmaatschappij voor levens- en schadeverzekeringen (motorvoertuigen-, aansprakelijkheids-, reis-, inboedel-, rechtsbijstand-, overlijdensrisico-, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen) en pensioenproducten; actief als belegger en aanbieder van spaar- en beleggingsproducten; aanbieden van full-service voor tussenpersonen; aanbieden van managementdiensten voor institutionele beleggers;
  • Loyalis: verzekeringsmaatschappij voor levens- en schadeverzekeringen (inkomensverzekeringen); aanbieder van producten voor pensioenaanvulling; leveren van diensten op gebied van preventie, vitaliteit, verzuim en re-integratie.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355