Kruimelpad

Arvesta wil Benfried, Benfried International en Benfried Multigrow overnemen (concentratiemelding)

Arvesta B.V wil Benfried B.V., Benfried International B.V. en Benfried Multigrow B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 15 juli 2021 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Arvesta B.V. is onderdeel van de Arvesta Groep, bestaande uit onder meer Alliance B.V. en SANAC B.V., welke ondernemingen actief zijn in de Nederlandse land- en tuinbouwsector. Alliance B.V. levert gewasbeschermingsmiddelen en is actief met de verkoop van en voorlichting over zaden, meststoffen en folies. SANAC B.V. is een toeleverancier voor de land- en tuinbouw in België en Noord-Frankrijk en levert een totaalpakket van gewasbescherming, plantenvoeding, zaden en benodigdheden voor land- en tuinbouw. De Arvesta Groep richt zich zowel op professionele land- en tuinbouwbouwers, als op particulieren (“groen” hobbyisten), maar ook tot veehouders, tuinliefhebbers, of thuisbakkers.
  • Benfried B.V., Benfried International B.V. en Benfried Multigrow B.V. vormen gezamenlijk de Benfried Groep, welke met name actief is als toeleverancier van (glas)tuinbouwbedrijven. De Benfried Groep is actief in de handel in, en de fabricage van, tuin(bouw)benodigdheden en levert aan tuinders en kwekers, hoveniers, wederverkopers en particulieren binnen en buiten Nederland. Daarnaast is de Benfried Groep actief in de productie, het verwerken, samenstellen en verkopen van steenwolproducten aan kwekers en tuinders.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355