Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Secretaresse Isabella

Isabella

Van kleuterjuf naar secretaresse

Secretaresse Isabella Schrakamp werkt sinds oktober 2020 bij de ACM. Ze had een opleiding tot onderwijsassistent en werkte op een basisschool. Kleuterjuf zijn bleek niet haar roeping, maar een secretariële baan leek haar wel wat. Hoe krijg je dat werk zonder geschikt diploma?

Isabella: “Via LinkedIn vond ik een vacature bij de ACM als secretaresse, in een beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dan zou ik een dag school combineren met vier dagen werken. Ik schreef en werd meteen uitgenodigd. Voor de recruiters van ACM was het BBL-traject ook nieuw. Samen overlegden we hoe we het voor ons zagen en ik kreeg de baan. Daarna schreef ik me ook meteen bij Schoevers in. Een dure secretaresse-opleiding, maar van de ACM kreeg ik extra studiebudget. Dat vond ik geweldig.”

Hop, schakelen

“Als secretaresse is het belangrijk om flexibel te zijn en snel te kunnen schakelen. Mijn werk bij de ACM bestaat uit veel dingen regelen en de agenda’s van mijn managers goed beheren zodat zij goed hun werk kunnen doen. Laatst heb ik samen met mijn collega’s een directiemiddag georganiseerd voor zeventig personen, inclusief belangrijke externen. Dat vond ik erg leuk. Deze meeting was eerst een paar maanden eerder gepland, maar moest last minute geannuleerd worden. Het was hop, schakelen en opnieuw plannen, daar moet je wel tegen kunnen.”

Vast contract

“Bij de ACM kun je voor verschillende directies komen te werken. Ik werk nu voor de directie Telecom, Vervoer en Post. Het is een hele fijne club mensen in een goede mix van jonge en ervaren mensen. Binnen ons secretariaat ben ik de jongste, een van mijn collega’s zou mijn moeder kunnen zijn. Dat gaat prima: iedereen werkt goed met elkaar samen. Ik vind het ook leuk om met mijn collega’s lekker te gaan lunchen of een koffietje te doen, bijvoorbeeld in het bedrijfsrestaurant Tartufo. Intussen heb ik Schoevers afgerond en ook een vast contract gekregen. Daar ben ik heel blij mee. De ACM is een hele fijne organisatie. Elke dag ben ik blij om naar mijn werk te gaan.”

Tip van Isabella

Solliciteer gewoon, ook als je niet de juiste diploma’s denkt te hebben. De recruiters van de ACM kijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.