Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ICT-specialist Cees

ICT-specialist Cees

“Er is zoveel te doen hier, dat maakt het werk uitdagend”

Cees Stroo werkt sinds 2020 als senior ict-specialist systeembeheer bij de ACM. Hij zorgt ervoor dat de digitale werkplekken voor alle medewerkers van ACM goed blijven werken. Met zijn team van zes collega’s werkt hij ook aan de betrouwbaarheid en beveiliging van de systemen. Daarnaast is het team bezig met het introduceren van clouddiensten. In de ICT is bij ACM enorm veel te doen, vindt Cees, dat maakt het werk uitdagend.

Gesprekken bij het koffieapparaat

Bij de ACM hangt een goede sfeer, de mensen zijn open en toegankelijk, ervaart Cees. “Ik stap graag op mijn collega’s af om met ze te sparren. Ook loop ik vaak gewoon even langs en vraag of alles goed gaat. Vragen of informatie krijg ik via het helpdesksysteem, maar vaak nog meer door gesprekjes bij het koffieapparaat. Als ik weer iets voor collega’s heb opgelost, word ik daar blij van.”

Bijblijven met cursussen

“Als je in de ICT werkt is het belangrijk om bij te blijven. Je krijgt bij de ACM veel mogelijkheden om cursussen en examens te doen. Daarvoor kun je zelf het initiatief nemen. Ik heb bijvoorbeeld een verzoek gedaan om meer kennis op te doen van Microsoft 365 en het implementeren van Teams. Dat bespreek ik met mijn leidinggevende en dan wordt het geregeld. Het is ook prettig dat de ACM flexibel is met werktijden en met thuiswerken. Maar voor afstemming, overleg en het teamgevoel kom ik graag naar kantoor.”