Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Adviseur ACM Academie Renate

Renate van Mil

'Onze opleidingen bieden onze collega’s de kans om te groeien, als professional en als mens'

Renate van Mil werkt sinds 2020 bij de ACM Academie als senior adviseur leren en ontwikkelen. Renate: “De meeste mensen die bij de ACM werken hebben een functie als toezichthouder. Dat vak leer je op de werkvloer en door de leeractiviteiten die de ACM Academie aanbiedt. We hebben ook trajecten voor teamontwikkeling of andere functies binnen de organisatie. Omdat we in een klein team van vijf mensen werken krijgen we dingen vaak snel voor elkaar.”

Praten met mensen door de hele organisatie

“Als Academie zorgen we er samen voor dat individuen, teams of de hele organisatie zich kan ontwikkelen. Waarom ontstaat een behoefte om iets te leren? Voor wie en op welk niveau? Met die vragen ben ik steeds bezig. Samen met de inhoudelijke experts kijken we naar wat nodig is en wat mensen willen leren. Daarvoor praat ik met mensen door de hele organisatie heen. Dit geeft me een inkijkje in al onze verschillende vakgebieden en functies bij verschillende directies, van toezichthouder tot manager.”

Kijken naar wat collega’s willen leren

“Ik vind het belangrijk om leeractiviteiten aan te bieden die bij de collega’s passen. We zorgen voor een gemengd programma dat collega’s deels in eigen tijd en tempo kunnen volgen, met bijeenkomsten, kennisclips en e-learnings. Na afloop sturen we altijd een evaluatie. Ik vind het fijn om daarin te lezen dat ons werk eraan bijdraagt dat collega’s groeien als professional en ook als mens.”