Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorzitter Jong ACM Elsbeth

Elsbeth Schravendeel is medewerker toezicht op het gebied van zorg. Begin 2022 kwam ze in dienst en werd meteen lid van dit interne netwerk. Nu is ze voorzitter van Jong ACM.

“Door Jong ACM breid je makkelijk je interne en externe netwerk uit”

Elsbeth: “Ik wilde graag iets naast mijn reguliere werk doen, daarom heb ik gesolliciteerd op de functie van voorzitter. Het is een mooie brede functie waarbij je van alles te weten komt over de organisatie, echt heel leuk. En je leert heel veel mensen van alle verschillende directies kennen. Het geeft een waardevol kijkje binnen én buiten de ACM.

Studiereis met bedrijfsbezoeken

We zijn met een flinke club van ongeveer 270 ACM’ers, waarvan er een derde geregeld aan activiteiten meedoet. Elk jaar proberen we een studiereis te organiseren. In 2022 zijn we bijvoorbeeld naar Stockholm geweest. Daar bezochten we onder andere Ericsson en ook verschillende medeautoriteiten. Het was heel interessant om de overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende toezichthouders te zien.

Netwerken binnen en buiten de ACM

Jong ACM organiseert ook bijeenkomsten voor collega’s over inhoudelijke ontwikkelingen zoals dark patterns. Daarnaast organiseren we regelmatig informele lunches, borrels en activiteiten met andere toezichthouders en ministeries. Zo kom je goed in aanraking met elkaar en breid je bovendien je netwerk binnen én buiten de ACM uit. Als Jong ACM-bestuurslid spreek je regelmatig met het bestuur van ACM. Ook hebben we contact met andere ‘Jong’-verenigingen. Zo hoor je waar andere organisaties en vakgenoten mee bezig zijn.”