Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Projectondersteuner Pascal

“Meedraaien met een zaak vind ik heel leuk. Met mijn collega’s zorg ik voor goede dossiers.”

Pascal Boelhouwer-de Graaf werkt sinds 2007 bij de ACM als projectondersteuner. Pascal: “Met een team van negen projectondersteuners vormen we dossiers over verschillende zaken op gebied van mededinging. Meedraaien met een zaak en me de informatie eigen maken vind ik erg leuk. Meestal heeft elke ondersteuner twee grote zaken om aan te werken. Dat zijn vaak zaken die uiteindelijk in het nieuws terechtkomen, bijvoorbeeld de voorgestelde fusie tussen RTL en Talpa of die tussen de vakantieparken Roompot en Landal.”

Zonder dossier geen zaak

“Projectondersteuners zijn heel belangrijk voor het slagen van een zaak. Zonder dossier is er ook geen zaak. Het werk bestaat voor een flink deel uit administratieve handelingen. Regelmatig is snelheid geboden, bijvoorbeeld bij een concentratiezaak. Elke dag is anders. We versturen ontvangstbevestigingen en plaatsen een bericht op onze website en in de Staatscourant. Ook kijken we of stukken goed zijn geregistreerd en beoordelen we stukken op vertrouwelijkheid. Persoonsgegevens of bedrijfsvertrouwelijke gegevens lakken wij weg.”

Alles is te leren

“Een juridische achtergrond is handig als projectondersteuner. Ook is het fijn om goed overweg te kunnen met systemen als Outlook, Excel, Word en een registratiesysteem. Maar ik heb gemerkt dat alles te leren is. Bij de ACM Academie heb ik verschillende interne cursussen gevolgd, bijvoorbeeld over bestuursrecht en mededingingsrecht. Kom ik er niet uit, dan kan een andere projectondersteuner me helpen en andersom. We sparren bijvoorbeeld over de beste manier om een verslag op te maken, of een stuk wel of niet in een dossier hoort en of de voetnoten goed verwijzen. En is het druk, dan helpen we elkaar om het werk voor elkaar te krijgen. Dat vind ik heel fijn. Bij bezwaar- en beroepszaken moeten we een dossier binnen een paar weken aan onze collega’s van juridische zaken overdragen. Als dat weer gelukt is, haal ik daar veel voldoening uit.”