Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Jurist Suzanne

“Het is fascinerend om samen met mijn collega’s met verschillende achtergronden tot een rechtvaardig besluit komen om de markt in balans te houden.”

“Na een master Privaatrecht werkte ik tijdelijk in de juridische branche. Daarna was ik vijf jaar lang praktijkmanager van een tandartspraktijk. Uiteindelijk wilde ik weer terug het recht in. Met een jong gezin waarbij een bepaalde mate van flexibiliteit nodig is, was het spannend om weer te solliciteren.

Ik reageerde op een tijdelijke vacature bij de ACM als paralegal en maakte daar kennis met het mededingingsrecht. Ik was al snel op mijn plek en kon doorstromen naar een hogere functie als medewerker Toezicht. In korte tijd heb ik intern de nodige kennismodules gevolgd om het mededingingsrecht beter te beheersen. Een combinatie van recht en zorg past perfect bij me. Mijn achtergrond in de zorg bleek ook heel waardevol, omdat ik zowel vanuit het perspectief van de aanbieder als van de patiënt kan meedenken.

Bij het mededingingsrecht komt ook een economisch aspect kijken. Daardoor verbreed ik mijn horizon als jurist en groei steeds meer in dit vak. Het is fascinerend om samen met mijn collega’s met verschillende achtergronden tot een rechtvaardig besluit te komen om de markt in balans te houden. Naast mijn dagelijks werk met cases op het gebied van onderzoeken naar misbruik van een economische machtspositie ben ik ook ambassadeur voor het netwerk Consumenten in Kwetsbare Posities. Het geeft voldoening om na het afronden van een zaak te zien wat het resultaat van mijn werk is en hoe dit mensen en bedrijven helpt. Zo kan ik echt iets betekenen.”