Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Jurist Marenthe

Portret Marenthe Wolffensperger

‘Trots dat we bijdragen aan het goed en eerlijk functioneren van de zorgsector’

Marenthe:

  • Is jurist, werkt als medewerker Toezicht Zorg
  • Deed een master Privaatrecht aan Tilburg University
  • Werkte een jaar in de advocatuur
  • En sinds januari 2018 bij de ACM
  • Doet naast haar werk een studie Gezondheidsrecht en zit in de OR

Marenthe is veel te vinden in de boulderhal, mist geen de Formule 1-race en is fanatiek in de F1-pool. Ze reist heel graag; New York en Thailand staan bovenaan de wensenlijst.

De ACM kende ze niet echt en de gevraagde jaren ervaring in mededingingsrecht had ze ook niet, maar de vacature voor jurist in de gezondheidszorg zag er wel érg aantrekkelijk uit. Dus waagde Marenthe het erop.

“Gewoon proberen dacht ik, want heel veel in het profiel sloot juist wel goed aan en bovendien leer ik snel. Voor mijn sollicitatiegesprek heb ik de mededingingswet goed bestudeerd en dat had resultaat. Ik vond het ook fijn dat er echt naar mijn persoon en mijn eigenschappen werd gekeken, veel meer dan naar de droge feiten op mijn cv.”

Mijn vooroordelen over de overheid verdwenen razendsnel

“De vooroordelen die ik toch wel had over de ‘stereotype overheid’ verdwenen razendsnel. De sfeer bij de ACM is collegiaal en open, de ambitie is groot en het kennisniveau enorm hoog. We gaan voor het resultaat, maar niet ten koste van iets of iemand. Ik vind dat heel fijn werken. Ook de veelzijdigheid maakt het werk leuk en interessant. De zorg is een erg complexe sector, met politieke gevoeligheden en allerlei verschillende partijen met hun eigen belangen. Ik ben er best trots op dat wij bijdragen aan het goed en eerlijk functioneren van die sector.”

Je ontwikkeling kan heel hard gaan

“Ik houd me voornamelijk bezig met concentratiecontrole in de zorg, dus de fusies en de overnames. Ik startte als junior, maar kreeg vrijwel meteen eigen verantwoordelijkheid en al vrij snel een rol als projectleider. Als je zelf wilt, en je laat zien dat je het kunt, kan het hard gaan.”

“Je bent hier verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling. Het aanbod aan trainingen en kennismodules is groot en er is van alles mogelijk, maar je moet het natuurlijk wel zelf doen. Ik doe nu extern een opleiding Gezondheidsrecht. Voor de colleges krijg ik tijd, studeren doe ik in eigen tijd.”

Iets betekenen voor anderen

“Ik zit ook in de Ondernemingsraad, omdat ik het belangrijk vind om me breed te ontwikkelen. En ik krijg er energie van als ik iets kan betekenen voor anderen. In mijn werk, maar dus ook in de eigen organisatie, voor mijn collega’s. Ook het OR-werk is super leerzaam!”

Marenthe op LinkedIn (deze link opent in een nieuw tabblad)