Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Jurist Joanne

Portret Joanne Westland

‘Werk dat bijdraagt aan de goede zaak’

Joanne:

  • Is jurist en werkt als Teammanager bij Mededinging
  • Studeerde Rechten aan het Utrecht Law College
  • Deed een master Strafrecht en vervolgens een master Bestuursrecht
  • Werkte 5 jaar bij de Raad van State
  • Werkt sinds oktober 2015 bij de ACM

Joanne heeft een jong dochtertje. Ze tennist en houdt erg van uit eten gaan.

Joanne leerde de juridische praktijk bij de Raad van State, ontwikkelde zich verder bij de ACM en coacht als teammanager nu collega’s in hun ontwikkeling.

“Na mijn tweede master, Bestuursrecht, ben ik aan het werk gegaan bij de Raad van State als ondersteuner van rechters. Daar heb ik een zeer gedegen juridische opleiding gehad. Na een paar jaar had ik alle soorten zaken wel zo’n beetje gedaan. Ik wilde verder, mezelf doorontwikkelen. En ik wilde graag diverser werk, dat ook nog bijdraagt aan de goede zaak.

Ik was niet echt thuis in mededingings- of ondernemingsrecht, maar het werkgebied van de ACM leek me erg aantrekkelijk. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat als je een geïnteresseerde jurist bent, je je nieuwe gebieden snel eigen kunt maken.”

In het diepe en meters maken

“Het eerste jaar bij Mededinging was het simpelweg meters maken. Alles leren over mededingingsrecht, zaken leren kennen, vaardigheden ontwikkelen. Je gaat hier als jonkie snel in het diepe, draait gewoon mee en daar hoort bijvoorbeeld ook bij dat je al heel snel een presentatie geeft in een teamoverleg en contact hebt met externe partijen. Eng? Jawel, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat ik op mijn collega’s kon terugvallen.”

Het coach-aspect van mijn rol vind ik erg leuk

"In de loop van de tijd was ik steeds vaker in the lead bij grotere zaken. Ik werd projectleider en ben sinds medio 2021 teammanager. Ik heb meerdere projecten onder me, doe HR-zaken voor mijn team en ben lid van het MT. Ik werk niet meer aan cases, zit wat verder weg van de inhoud. Maar ik zie nu wel meerdere zaken tegelijk en de verbanden ertussen, heel interessant. En ik vind het coach-aspect van mijn rol erg leuk: mensen helpen in hun ontwikkeling, junioren begeleiden, talenten ontdekken en aanmoedigen.”

Alle aandacht voor persoonlijke en professionele groei

“Daarbij helpt ook het zeer uitgebreide opleidingsaanbod van de ACM. Er is bijzonder veel aandacht voor persoonlijke en professionele groei. Dat is een van de dingen die de ACM voor mij een hele fijne werkgever maken. Naast de prettige sfeer, de veilige werkomgeving en het feit dat we er samen echt voor gaan.”

Joanne op LinkedIn (deze link opent in een nieuw tabblad)