Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Econoom Naomi

Portret Naomi Koelemans

‘Ik wist meteen dat de ACM een goede plek voor mij was’

Naomi:

  • Is econoom, werkt als medewerker Toezicht bij Zorg
  • Deed een master Politicologie in Brussel
  • Werkte twee jaar bij een ngo en daarna in recruitment
  • Deed een tweede master: Health Economics, Policy and Law in Rotterdam
  • Werkt sinds september 2021 bij de ACM
     

Naomi doet fanatiek aan partneracrobatiek, ze is de ‘flyer’ van de twee. Daarnaast gaat ze graag naar de sportschool. Ze houdt van reizen, van koken en nog meer van eten. Vooral de kookkunsten van haar Indiase vriend kan ze zeer waarderen.

Met een klein omweggetje kwam Naomi waar ze zijn wilde. In haar toezichtswerk voor de zorgsector komt alles wat ze interessant vindt samen.

“Mijn baan in recruitment bood me geen echte uitdaging meer en sloot ook niet aan bij mijn studie en ambities. Dus besloot ik weer fulltime te gaan studeren. Omdat ik altijd al interesse had in de beleidskant van de zorg werd het een master Gezondheidseconomie. Via mijn afstudeerplek, het Centraal Planbureau, leerde ik de ACM kennen. Ik wist meteen dat dit een goede plek voor mij zou zijn.”

Concrete oplossingen voor complexe zaken

“Alle gebieden van mijn studies en alles wat me interesseert komt hier samen: gezondheidszorg, economie, recht en politiek. Ik ben bezig met beleid en theorie, maar vooral met de praktische toepassing daarvan. We werken aan concrete oplossingen voor de soms complexe zaken die we behandelen.”

“Ik werk in het Farmateam en houd me bezig met detectie en signaalbeoordeling. Bij detectie nemen we soms zelf initiatief tot onderzoek in de markt, bijvoorbeeld als er een vermoeden is dat er iets niet klopt. Bij signaalbeoordeling behandelen we meldingen van marktpartijen zoals zorgverzekeraars en inkoopgroepen. Daar kunnen zaken uitkomen, maar dat is niet per se altijd zo.”

Leuk, leerzaam en best spannend

“Wanneer je begint bij de ACM werk je meteen mee aan een of meer cases. Dat is best spannend maar vooral leuk en je leert zo in korte tijd ontzettend veel. Natuurlijk krijg je begeleiding van collega’s en kun je altijd terugvallen op de meer ervaren mensen in je team en daarbuiten. Ik heb nog nooit een drempel gevoeld om iemand iets te vragen. Iedereen is hier heel benaderbaar, zelfs het bestuur.”

Jonger dan 35? Jong ACM!

“Om snel meer mensen binnen de ACM te leren kennen is Jong ACM heel leuk. Alle collega’s jonger dan 35 zijn er welkom. Jong ACM organiseert bijna elke maand iets, van een poolavond tot een studiereis. Zo leer je ook mensen kennen buiten je eigen afdeling, en kom je een beetje uit je eigen bubbel. Dat is behalve inspirerend ook nog eens heel gezellig!”

Naomi op LinkedIn (deze link opent in een nieuw tabblad)