Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Econoom Kate

Portret Kate Bolger

‘Voor elke zaak verdiep je je in een andere wereld. Enorm interessant!’

Kate:

  • Is econoom, werkt als senior medewerker Toezicht bij Mededinging
  • Werd geboren in de UK, verhuisde met haar Britse ouders naar Nederland toen ze 3 was
  • Studeerde aan het Conservatorium, aan University College in Utrecht en aan London School of Economics
  • Werkte 8 jaar voor economisch adviesbureau Frontier Economics in Londen
  • Werkt sinds eind 2021 bij de ACM

Kate heeft een partner en 2 jonge dochters, gaat weer hardlopen en meer muziek luisteren, “als ik er weer aan toe kom” en pakt dan het pianospelen ook weer op. Net als naar de kroeg gaan met vrienden.

Muziek en wiskunde, literatuur en statistiek, psychologie en economie: Kate vond het allemaal interessant en wilde overal aan proeven. Dus werd het een conservatoriumstudie klassieke piano, gevolgd door een multidisciplinaire bachelor en een master in economie.

“En toen was ik er wel uit,” lacht Kate. “Direct na mijn master ben ik gaan werken bij Frontier Economics in Londen, een economisch adviesbureau. In 2020 zijn mijn vriend en ik met onze eerste dochter verhuisd naar Nederland. Ik heb eerst nog vanuit Nederland voor Frontier gewerkt, kreeg mijn tweede dochter en vond het toen tijd voor verandering.”

Mensgericht en doelgericht

“Wat ik zocht? Prettige samenwerking in een team, een goede sfeer, uitdaging op inhoudelijk vlak en heel veel kunnen leren. Ik werk nog niet zo lang bij de ACM maar merkte meteen dat de cultuur hier goed bij me past. Het is mensgericht en doelgericht, we werken hard maar er is ook alle aandacht voor het sociale en collegiale.”

Elke zaak is teamwork

“Bij Mededinging werken we onder andere aan cases op het gebied van fusies, kartels en machtsposities. De sector is elke keer anders, dus je moet je steeds verdiepen in een andere wereld. Ik werk nu mee aan een besluit omtrent een fusie in de media, een markt waarin veel gebeurt. Als econoom onderzoek en analyseer je de markt en de partijen die bij de zaak betrokken zijn, kijk je kritisch naar de (economische) consequenties en lever je input voor het besluit. Het is altijd teamwork: elke zaak heeft een eigen team van economen, juristen en bijvoorbeeld gedragswetenschappers.”

Mijn visie verbreden

“In mijn vorige baan ondersteunde ik voornamelijk bedrijven bij fusies en kartelzaken. Nu werk ik aan soortgelijke zaken maar vanuit het perspectief van de toezichthouder. Het is enorm interessant om dat te ervaren. Het verbreedt mijn visie en opent allerlei nieuwe werelden.”

Kate op LinkedIn (deze link opent in een nieuw tabblad)