Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Adviseur inkoop Martin

“We zijn een hechte club die de zaken voor de collega’s goed geregeld wil hebben.”

Martin Kappert werkt sinds 2020 bij de ACM als adviseur inkoop en begeleidt inkooptrajecten voor bijvoorbeeld economische onderzoeken of het inhuren van personeel voor specialistisch werk.

Martin: “Zomaar iemand inhuren, een willekeurig bureau bellen of zelf laptops bestellen gaat bij de overheid net even anders. We willen ons maatschappelijke budget goed en rechtmatig besteden. Daarvoor heeft de overheid diverse raamovereenkomsten met allerlei leveranciers afgesloten waarvoor specifieke procedures gelden. We zoeken naar het juiste inkooptraject om het voor de ACM zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en we geen dingen dubbel doen. Ik zorg dus voor afstemming, draagvlak en het volgen van de juiste inkoopprocedure in de organisatie.”

Snel een leverancier regelen

“Ik kijk bijvoorbeeld of de aard van het werk overeenkomt met de inhoud van de raamovereenkomst. Is het iets speciaals, dan zoeken we een leverancier die ons kan helpen, bijvoorbeeld een consumentenonderzoek in een niche op de energiemarkt. En we vragen een offerte die past bij de vraag en bij de eisen die de overheid stelt. Ik word er blij van als ik snel een leverancier voor onze interne klanten kan regelen. Dat zijn vaak collega’s die de raamcontracten nog niet kennen en wel snel antwoord op hun vraag of verzoek willen hebben. Die persoonlijke contacten geven mij energie.”

Hechte club

“Met ruim 650 medewerkers is de ACM binnen het Rijk een relatief kleine organisatie, dus ik voel me hier geen nummer. De voorzieningen hier zijn voortreffelijk en de bereikbaarheid van het kantoor is prima. Ook heb ik de vrijheid om initiatieven te nemen en wordt er naar mij geluisterd. Ik werk in een team van 15 vaste mensen en momenteel vier interimmers. Samen zijn we een hechte club die de zaken voor de collega’s goed geregeld wil hebben. Dat alles maakt de ACM een fijne organisatie om voor te werken.”