Kruimelpad

Studenten en starters

Studentenactiviteiten

ACM activiteiten 2018 / 2019

In het 2018/2019 kom je de ACM op de volgende activiteiten tegen:

Week van 19 november (definitieve datum volgt): Inhousedag studievereniging InDuplo (Rotterdam)

De ACM verzorgt voor de InDuplo studenten een presentatie en een casus.

18 oktober 2018: Praktijkdag JSVU, juridische studievereniging Utrecht

ACM organiseert het ochtendprogramma van deze praktijkdag. De studenten komen voor dit programma met presentatie en een casus naar de ACM in Den Haag.

5 oktober 2018: EBF Congres – The Authorities of Tomorrow

Het sub-thema van het congres is 'Authorities of tomorrow' en gaat over de verhoudingen tussen consumenten en bedrijven. Freek Keppels neemt namens de ACM deel aan het debat.

7 september 2018: Finale Erasmus Thesis Project studievereniging Aeclipse (Economie)

Jarig van Sinderen neemt namens de ACM deel in de jury. Tijdens de finale beoordeelt de jury welke student de beste scriptie geschreven heeft.

6 september 2018: bezoek Rijkstrainees aan de ACM

Er beginnen dit jaar 30 trainees bij EZK/LNV. Op 6 september maken de trainees kennis met de ACM. De trainees moeten zelf ook aan de slag: ze krijgen verschillende vragen mee en moeten vervolgens zelf hierover een presentatie geven.

11 april 2018: gastcollege Universiteit Tilburg

Op 11 april geven Vincent van Langen en Wilko Wolbers een gastcollege over energieregulering aan masterstudenten van de universiteit van Tilburg (TILEC).

8 februari 2018: Erasmus Recruitment Days 2018

Tijdens de Erasmus Recruitment Days te Rotterdam geeft een aantal van onze ACM-economen een interactieve workshop om de Rotterdamse economiestudent een beeld te geven van het werken bij de ACM.

19 - 21 februari 2018: Delftse Bedrijvendagen 2018

Ontmoet ACM op de banenbeurs van de Delftse Bedrijvendagen 2018.

5 - 9 maart 2018: Amsterdamse Carrièredagen 2018

Op de Amsterdamse Carrière Dagen 2018 geeft een aantal economen van de ACM een case sessie. In deze interactieve sessie gaan economiestudenten aan de slag met een actuele case. Daarnaast geven we een bedrijfspresentatie om studenten meer te vertellen over het werken bij de ACM.

ACM activiteiten 2017

In het collegejaar 2017 verzorgde ACM de volgende activiteiten:

18 december 2017: praktijkcollege Law & Economics Universiteit Utrecht (UU)

Op 18 december geven Peter van Asperen, Vincent van Langen en Wilko Wolbers een college aan 50 masterstudenten law & economics van de UU. Zij gaan het hebben over werken bij de Directie Energie. Wat houdt reguleringseconomie en –recht in de praktijk in?

13 december 2017: Inhouse bootcamp voor economen

Speciale bootcamp over infrastructuur en mobiliteit: Zit je in het laatste jaar van je hbo- of wo-bachelor? Of doe je een master met een brede achtergrond in bijvoorbeeld economie, (technische) bedrijfskunde, logistiek of rechten? Meld je dan nu aan voor onze Rijksoverheid ‘bootcamp Mobiliteit en Infrastructuur’ op 13 december in Den Haag. ACM organiseert samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Prorail een workshop waarbij je actief meedenkt over mobiliteits- en infrastructuurvraagstukken. En er achter komt wat de rol van de toezichthouder hierbij is.

7 december 2017: Gastcollege Vrije Universiteit Amsterdam

Sandy Pronk en Desmond de Haan geven een gastcollege over e-privacy voor masterstudenten IT & Law aan de VU Amsterdam.

29 september 2017: Gastcollege op de Hogeschool Utrecht

Bennie Roeterdink en Michiel Reitsema (Directie Consumenten) geven een gastcollege op de Hogeschool Utrecht. Het consumentenrecht komt aan bod en ook de voorlichtingsrol van ConsuWijzer en het toezicht vanuit ACM krijgen aandacht.

31 mei 2017: Kantoorbezoek studenten Vrije Universiteit Amsterdam.

Wilko Wolbers, Anne Bé Theeuwen en Matthias Noorlander geven een workshop aan studenten van de Master Law, Markets & Behaviour.

22 mei 2017: Kantoorbezoek studenten Universiteit van Amsterdam.

Siún O’Keeffe geeft aan een groep studenten van het Amsterdam Centre for European Law & Governance een bedrijfspresentatie en workshop over de digitale markt vanuit consumentenperspectief.

17 mei 2017: Kantoorbezoek studenten Universiteit Leiden.

Elsbeth Beumer verzorgt een workshop over Europees Mededingingsrecht.

15 mei 2017: Kantoorbezoek studenten Universiteit van Tilburg.

Myriam El Khababi verzorgt een workshop over Mededingingsrecht bij de ACM.

22 maart 2017: Gastcollege Karteldetectie op de EUR

Lilian Petit verzorgt een gastcollege over karteldetectie op de EUR.

21 maart 2017: Lezing Competition Law Course VU Amsterdam

Esther Mollen en Eelco Meulman verzorgen bij ACM een lezing voor een groep van 25 studenten van de VU.

16 maart 2017: ACM op de Asset Economics Orientation Days

Op de Asset Economics Orientation Days geven een aantal economen van de ACM een workshop aan Tilburgse Economie studenten die deze zomer een keuze moeten gaan maken voor hun Master studie. Naast de inhoudelijke workshop geven we een bedrijfspresentatie om studenten te informeren en enthousiasmeren voor een carrière bij de ACM.

7 maart 2017: ACM op de Amsterdamse Carrière Dagen

Op de Amsterdamse Carrière Dagen 2016, die worden gehouden van 6 tot en met 10 maart, geven een aantal economen van de ACM een case sessie. In deze sessie gaat een groep economiestudenten aan de slag met een case over een project van de ACM. Daarnaast geven we een bedrijfspresentatie om studenten meer te vertellen over het werken bij de ACM.

1 februari 2017: ACM op de Erasmus Recruitment Days

Tijdens de Erasmus Recruitment Days te Rotterdam geven een aantal van onze ACM-economen een workshop om de Rotterdamse economiestudent een beeld te geven van het werken bij de ACM.

19 januari 2017: Stichting Voor bezoekt de ACM

Stichting Voor biedt studenten een extracurriculair programma aan, waarin een weloverwogen loopbaankeuze centraal staat. ACM’er Rowan Eenkhoorn is mentor bij deze stichting en zet graag onze organisatie op de kaart als interessante werkgever. De studenten worden aan de hand van een quiz en stellingen meegenomen in de wereld van de ACM.

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.