Kruimelpad

Jurist bij de ACM

Chris Fonteijn: van advocaat naar Bestuur ACM

Waarom is ACM een interessante werkplek voor ervaren juristen? Chris Fonteijn, tot 1 mei 2018 bestuurslid bij de ACM, vertelt.

Chris Fonteijn | Bestuur ACM
 

Dit is Chris, ACM’er in hart en nieren

Chris studeerde aan de Universiteit Leiden. Hij werkt sinds de oprichting bij de ACM. Voorheen bij OPTA. Naast zijn werk is zijn passie fietsen en zijn gezin. Chris beleefde in 2017 een mooi avontuur in Afrika. Hij heeft maar liefst 6.500 kilometer gefietst met zijn drie zonen: van Kaapstad naar de Kilimanjaro in Tanzania.

Chris Fonteijn | Fietstocht Afrika
 

Zijn daadkracht en fanatieke sportinstelling gebruikt hij zeker ook voor zijn dagelijkse werk. Eerst in de advocatuur en later bij OPTA en de ACM.

Wat was jouw reden om uit de advocatuur te stappen?

Ik heb altijd met veel plezier in de advocatuur gewerkt. Na 15 jaar partnerschap bij een groot kantoor heb ik de afweging gemaakt, blijf ik tot het eind van mijn carrière in de advocatuur of geef ik een wending aan mijn loopbaan. Voor mij was het in de advocatuur ‘never a dull moment’. Dat was één van de aspecten die ik graag wilde behouden in mijn volgende baan.

Toen de mogelijkheid van collegevoorzitter Opta zich voor deed, heb ik de sprong gewaagd. Wat me trok? Het brede spectrum van politiek, bestuur, economie en techniek.  Een interessante baan waar ik door mijn nieuwsgierigheid en met mijn juridische achtergrond mijn eigen blikveld kon verruimen.

Voor mij is het grootste verschil dat je bij de ACM veel meer verantwoordelijkheden hebt dan in de advocatuur. Daar adviseer je, hier neem je de beslissing.

Wat heeft de overstap je gebracht?

Verbreding en verdieping. Op het juridische vlak de verbreding van energierecht naar meerdere rechtsgebieden. En qua management verantwoordelijkheden ben ik gegroeid van voorzitter van de maatschap naar eindverantwoordelijke van de ACM.

Kennis van de overheid had ik niet op het moment dat ik de overstap maakte. Nu wel. Alle drie aspecten zijn me goed bevallen. Ik heb geen enkele spijt van de keuze om de advocatuur te verlaten.

Chris Fonteijn | Bestuur ACM
 

Wat maakt werken bij de ACM  in jouw ogen zo aantrekkelijk voor juristen?

Je verlaat de structuur en manier van werken binnen de advocatuur. Daarvoor krijg je veel terug. In opleiding, in verbreding binnen het juridische domein. Je draagt je steentje bij aan de ontwikkeling van verschillende rechtsgebieden en leert een toezichthouder van de binnenkant kennen. Allemaal ingrediënten die je na een jaar of zeven aantrekkelijk maken om weer teruggevraagd te worden als bijvoorbeeld bedrijfsjurist of consultant in de zakelijke dienstverlening.

Raoul Klein, oud ACM'er, heeft inmiddels weer een stap gemaakt. Lees zijn verhaal via Studievereniging voor Informatierecht (SViR). Raoul Klein ging als Senior Legal officer bij ACM aan de slag.

Probleemoplossend werken is waar de ACM voor staat. Hoe vertaal jij dat naar jouw werkaanpak?

Deze manier van werken hebben we geïntroduceerd bij de aanvang van de ACM. Als reactie op de klassieke aanpak van zaken. Die duurde vaak lang waardoor de zichtbaarheid voor bijvoorbeeld de consument verdween. Met de nieuwe manier van werken willen we het effect van ons handelen aan de maatschappij laten zien. We denken in oplossingen en handelen met snelheid, waarbij we het belang van kwaliteit altijd in ogenschouw houden. We werken, waar het kan, met tussenoplossingen. Een hedendaagse aanpak, die je ook in andere vakgebieden en sectoren tegenkomt. Van alle medewerkers bij de ACM, en ook van mij, vraagt dat lef en het vermogen om kritiek te accepteren.

Welke organisatiewaarde past het best bij je?

Onafhankelijk. Dat zit in mijn karakter, van jongsaf aan. Als kind ben ik vrijgevochten opgevoed en ook binnen de advocatuur leer je opkomen voor dingen die niet worden gezegd. Ik zou er eigenlijk wel een waarde aan toe willen voegen: durf of lef. Een belangrijke waarde voor de organisatie én voor de medewerkers. Het lef hebben om je nek uit te steken, om zaken ter discussie te stellen en om van gebaande (loopbaan)paden af te wijken.

Hoe beschrijf jij de ACM in vijf steekwoorden?

  • inhoud
  • relevant
  • goede werkgever
  • trots
  • vrijgevochten

Hoe ziet de ACM er over vijf jaar uit?

De ACM heeft in 2023 een personeelsbestand dat diverser is dan nu. Er zullen dan meer technici en gedragswetenschappers bij ons werken. Dat komt mede door de  ontwikkeling waar we niet om heen kunnen: de digitalisering van de economie en de impact daarvan op mededinging. Samen met elkaar vorm geven aan het mededingingsrecht in de digitale wereld. Dat is waar voor je bij de ACM komt werken.

Wat heb je nodig om succesvol te zijn bij de ACM?

Voor mij is in ieder geval duidelijk dat een grote dosis nieuwsgierigheid naar alle ontwikkelingen in de digitale maatschappij onontbeerlijk is, ook voor onze toekomstige medewerkers. Als je inhoud, debat, fouten durven maken en risico’s nemen, goed weet te combineren en ook over een dosis doorzettingsvermogen beschikt dan ga ik graag het gesprek met je aan over jouw toekomst bij de ACM.

Wanneer is voor jou een werkdag succesvol?

Ik hou van actie. Veel verschillende dingen kunnen doen en oplossen op een dag. Focus aanbrengen, deadlines stellen en afmaken. En als ik ‘s avonds nog een rondje kan fietsen, dan kijk ik met een goed gevoel terug op de dag.

Chris Fonteijn | Fietstocht Afrika | Olifant ontmoeting
 

Persoonlijke favorieten van Chris

Artiest: Ruthie Foster

Boek: Lijmen | Het been van Elschot

Detective: Lees geen, kijk graag naar Zweedse serie.

Documentaire: Sugar Man en Icarus (over doping gebruik). Ik ga graag naar IDfa

Film: Lost in Translation

Chris Fonteijn was tot 1 mei 2018 bestuursvoorzitter van de ACM.