Kruimelpad

De ACM als werkgever

Dit doe je bij de ACM

Complexe marktproblemen oplossen

Hoe houden we de markt toegankelijk voor startups? Hoe zorgen we dat energie betaalbaar blijft? Zijn boetes voldoende om de misleiding van consumenten in een sector te stoppen? Een greep uit het palet aan complexe vraagstukken waar je als ACM’er oplossingen voor zoekt. En die oplossingen liggen zelden voor de hand.

Want wat is nu het economisch effect van een maatregel? Welke juridische sanctie past bij de onderzoeksfeiten en jurisprudentie? Wat betekent een besluit voor de consument? En hoe lossen we het probleem structureel op? Je begrijpt, je werk gaat bij ons verder dan het bestraffen van overtredingen. Je pakt onderliggende oorzaken aan en voorkomt herhaling. Hiervoor heb je een scala aan instrumenten tot je beschikking. Van afspraken met de sector en waarschuwingen, tot boetes en voorlichtingscampagnes. De beste oplossing? Die ontdek je samen met je collega’s.

Mededinging, regulering en consumentenbescherming

Bij de ACM werk je in het mededingingstoezicht, het sectorspecifieke toezicht of de consumentenbescherming. Werk je op het gebied van mededinging? Dan krijg je te maken met de meest uiteenlopende sectoren: van loterijen, transport en bouw tot supermarkten en de zorg. In het sectorspecifieke toezicht houd je je bezig met de regulering van de sectoren telecom, vervoer, post of energie. Trends als duurzaamheid en internationalisering maken het werk in deze sectoren bijzonder dynamisch. Waar het over consumentenbescherming gaat, werk je aan oplossingen voor problemen waar consumenten dagelijks last van hebben. Dit kan soms snel met één telefoontje. De andere keer vereist het langere juridische procedures. Bij consumentenbescherming hoort ook ons consumentenloket ConsuWijzer. Hier reageren we jaarlijks op zo’n 70.000 meldingen van consumenten over waar het niet goed gaat in de markt.

Meer weten?

Naar de vacaturepagina Zo werk je bij de ACM

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.