Kruimelpad

ACM'ers vertellen

Tjitske en Renée over inclusie

De ACM is een werkgever waar aandacht is voor diversiteit en inclusiviteit. Samen werken we aan een veilige werkomgeving, waar iedereen zich gesteund en op zijn gemak voelt.

Wat betekent dat in de praktijk? We gaan hierover in gesprek met Tjitske en haar teammanager Renée. Zij vertellen meer over het werken in een omgeving die talenten de ruimte biedt om zichzelf te zijn. En waar iedereen, die kan, mee mag doen. Tjitske werkt als functioneel beheerder bij onze directie Juridische Zaken. Hoe kwam Tjitske bij de ACM terecht en wat doet ze precies? Hoe zorgt zij ervoor dat zij haar talenten optimaal ontwikkelt binnen de ACM?

Dit is ACM’er Tjitske

50 jaar. Een energieke dame die naast haar werk graag baantjes zwemt in het zwembad en regelmatig te vinden is in haar favoriete crossfitbox. Ze is gelukkig getrouwd en muziekliefhebber in brede zin: luisteren, festivals bezoeken en zelf piano spelen. Daarnaast is ze trotse (mede)eigenaar van een Mercedes Coupé uit 1973 en maakt ze samen met haar man mooie tourtochten.

Dit is ACM’er Renée

42 jaar. Ook al zo’n sporter. Doet aan triatlons en windsurfen. Sinds een jaar getrouwd met Claire. Liefhebber van films en ook enthousiast supporter van AFC AJAX.

Werken bij de ACM - Tjitske en Renée over inclusie
 

Brede interesses & juridische vraagbaak

Tjitske is een all-rounder, breed geïnteresseerd en gedreven om haar kennis van zaken te vergroten. Na de middelbare school, een koksopleiding en het Middelbaar Middenstandsonderwijs heeft zij gekozen voor HBO informatiekunde. Daarna specialiseerde zij zich in documentaire informatiekunde. Een pittige post-hbo opleiding die Tjitske combineerde met het werken bij de NMa, een voorloper van de ACM. Dankzij haar doorzettingsvermogen is het gelukt de opleidingen succesvol af te ronden en staat ze waar ze nu is; functioneel beheerder bij de directie Juridische Zaken.

Naast haar werkzaamheden rond het functioneel beheer voor het intranet, houdt Tjitske zich bezig met kennismanagement. Zij is met haar brede kennis over alle ACM-onderwerpen de vraagbaak van haar directie. En maakt een vertaling van de veelal ingewikkelde juridische kennis naar begrijpelijke informatie voor haar collega’s en voor het ACM-intranet. De ACM’ers weten haar te vinden!

Tjitske is Tjitske. Een fijn mens. Authentiek, betrouwbaar en betrokken. Een collega die ik er graag bij heb!

Thuis bij de ACM

Wat betekent inclusie voor Tjitske? Een inclusieve omgeving is er één waar plaats is voor personen, met of zonder handicap, die samen participeren als gelijkwaardige leden.

Tjitske: “In mijn zoektocht naar de definitie van diversiteit en inclusie vond ik dit een mooie samenvatting waar ik me goed in kan vinden. Hier wil ik me graag voor inzetten. Het onderwerp ligt me na aan het hart. Ik heb een psychische kwetsbaarheid. Mijn collega’s hebben me opgenomen in het team. We werken nauw samen en ik voel me er thuis.”

Doorlopend proces en zelf de regie houden

Wat is jouw aanpak op de werkvloer? Het antwoord van Tjitske is weloverwogen: “Het is een constant doorlopend proces, ik heb zelf beetje bij beetje het initiatief genomen om te vertellen over mijn kwetsbaarheid. En daarbij voorzichtig aangegeven wat mijn ‘handleiding’ is. Dat helpt collega’s om begrip en inzicht te hebben in wat ze van mij kunnen vragen. Ik wil het ook zelf niet te zwaar maken en relativeer dit makkelijker door er met humor over te praten”.

Renée: “Die handleiding van Tjitske is eigenlijk niet zo ingewikkeld: Ze heeft meer dan gemiddeld tijd nodig om te schakelen tussen onderwerpen en ze houdt er niet van om veel onder deadlines te werken. Daar houden we rekening mee. Ze heeft nu taken waarbij zij voor een flink deel zelf de regie kan hebben in wat ze doet en wanneer. En dat werkt prima. Ik ben heel blij met Tjitske.”

Tjitske: “Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm geboft heb met mijn leidinggevenden. Zij zagen aan mijn manier van werken dat ik betrouwbaar en leergierig ben. Als ik afspraken maak om een dienst te leveren of iets nieuws aan te pakken, dan doe ik dat ook. In het tempo dat bij mijn gemoedsrust past. Daar ben ik helder in en mijn team kan daar op bouwen.

Je hoort bij psychische kwetsbaarheden vaak dat er wordt gesproken over ‘wat er niet kan of goed gaat’. Het is ook een gevoelig onderwerp. Maar er kan zoveel wel. En het is goed als dat het uitgangspunt is voor iedereen.

Renée, mijn teammanager is belangrijk voor me. Zij is er voor me en geeft me vertrouwen. Twee zaken die ik enorm waardeer en de basis vormen voor mijn functioneren. Ook mijn directeur heeft mij de kans geboden om te laten zien wat ik in huis heb. Die heb ik met beide handen aangepakt.”

Werken bij - Inclusie - Loesje: het kan wel (bron: https://www.loesje.nl/posters/nl8806_10/)
 

Inclusief werkgeverschap

Tjitske: “Eigenlijk is er pas echt sprake van inclusie als het geen onderwerp van gesprek of discussie meer is, maar een vanzelfsprekend aspect van onze cultuur. Maar dat kan niet zonder de eerste stap: bewustwording. Zichtbaar maken wat het samenwerken aan en praten over dit onderwerp oplevert. Binnen de ACM wordt daaraan hard gewerkt. Met dit interview lever ik daar mijn bijdrage aan”.

Renée: "Daar ben ik het helemaal mee eens. Het is mooi dat de ACM als werkgever daar al expliciet aandacht aan geeft en er ruimte voor biedt. Het is aan de ACM’ers om die ruimte te nemen, zoals Tjitske nu doet, en respectvol met elkaar om te gaan.

Vragen over inclusie bij de ACM?

Heb jij vragen over dit onderwerp voor ACM of aan Tjitske? Neem dan contact op via HRM@acm.nl.

Meer weten over werken bij de ACM?