Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Onze mensen

Bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) werken ruim 500 professionals. Ons gemeenschappelijke doel? Werken aan een eerlijk speelveld voor bedrijven en aan goedgeïnformeerde consumenten die voor hun recht opkomen.

De beste oplossing voor de complexe problemen die ACM signaleert ligt zelden voor de hand. Onze mensen zijn erop gericht de oorzaken aan te pakken en herhaling te voorkomen. Daarom zijn we veel in dialoog met de buitenwereld.  Bijvoorbeeld met branche- en consumentenorganisaties. Ook intern werken collega’s van verschillende directies en met verschillende expertises samen in projectteams.

Om problemen te doorgronden is specifieke kennis van markten en wetten onmisbaar. Denk aan technische kennis van de energie- en telecommarkt. Of aan de mededingings- en consumentenregels. Daarom werken er veel economen en juristen bij ons. We zoeken regelmatig nieuw talent in die vakgebieden. Maar we hebben ook mensen in huis die deze vakgebieden met elkaar weten te verbinden. Of dankzij hun expertise een andere benadering toevoegen. Zoals gedragsdeskundigen, criminologen en security officers.