Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM Agenda 2023

 

Op de ACM Agenda staan de volgende onderwerpen:

  • Energietransitie: het versnellen van de omschakeling naar duurzame energie voor iedereen
  • Digitale economie: het stimuleren van een open en eerlijke digitale economie
  • Verduurzaming: naar een duurzamere economie met respect voor mens, dier en milieu

Markten goed laten werken voor alle mensen en bedrijven, nu en in de toekomst. Dat is de missie van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De afgelopen jaren hebben we ervaren hoe onverwachte en heftige gebeurtenissen zoals de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne markten uit hun evenwicht kunnen brengen. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor mensen, bedrijven en de economie als geheel, op de korte én de lange termijn.

Markten werken niet vanzelf goed voor mensen en bedrijven. Denk aan de energiemarkt. Bescherming is nodig tegen ongewenste uitkomsten. Of het nu gaat om een onverwachte schok of om te verwachten gevolgen op de lange termijn. De ACM is tien jaar geleden opgericht om markten ook onder die omstandigheden goed te laten werken, zo nodig op basis van aangepaste spelregels. Daarvoor is stuurmanskunst nodig: van de wetgever, de toezichthouder, maatschappelijke organisaties, bedrijven en consumenten. Spelregels en het toezicht daarop vergen permanente wendbaarheid van iedereen.

Nieuwe tips blijven welkom

De ACM werkt eraan om markten goed te laten werken voor alle mensen en bedrijven, nu en in de toekomst. Iedereen is van harte uitgenodigd daarbij te helpen. Heeft u een concrete tip over een markt die niet goed werkt, binnen of buiten de agendathema’s? Bijvoorbeeld omdat er sprake is van oneerlijke concurrentie, misbruik van marktmacht of misleiding van mensen? Of heeft u een suggestie voor een breed marktonderzoek binnen onze agendathema’s? U kunt uw kennis, ervaring en tips delen via onze social mediakanalen LinkedIn, Twitter of per e-mail naar %20info [at] acm [punt] nl (info[at]acm[dot]nl).

Meer informatie over een tip of melding doorgeven

Zie ook