Kruimelpad

Samenwerken in de zorgsector

Waar moet u op letten als u wilt samenwerken in de zorg?

Wilt u samenwerken met een zorgaanbieder, zorgverzekeraar of ander bedrijf in de zorg? Voorkom dat u afspraken maakt die niet zijn toegestaan. Beoordeel zelf of uw samenwerking de concurrentie niet beperkt. U mag bijvoorbeeld niet samen met concurrenten bepalen wat zorg moet kosten of wie in welk gebied zorg levert.

Samenwerking, wanneer wel, wanneer niet?

In de Richtsnoeren voor de zorgsector leest u wanneer samenwerken wel en niet mag. Er staan ook praktijkvoorbeelden in. Wilt u weten hoe wij aankijken tegen bepaalde vormen van samenwerking? Links op deze pagina vindt u per zorgsoort meer informatie.

Samenwerken in het kader van ‘de Juiste Zorg op de Juiste Plek’

Werkt u in de zorg samen met andere zorginstellingen in het kader van ‘de Juiste Zorg op de Juiste Plek’? Dan legt de ACM geen boete op als u zich houdt aan vijf voorwaarden. Voor de invulling van de voorwaarden kunt u gebruik maken van concrete handvatten.

Heeft u vraagtekens bij samenwerking van zorgbedrijven?

Houdt een zorgaanbieder of zorgverzekeraar zich niet aan de concurrentieregels? Ziet u in de zorg een vorm van samenwerking die misschien nadelig is voor patiënten en verzekerden? Maken bijvoorbeeld concurrenten afspraken over prijzen of over de verdeling van patiënten? Geef uw tip of melding door aan de ACM.

Richtsnoeren voor de zorgsector

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.