Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Checklist voor verkoop via internet

Verkoopt u via internet aan consumenten? Bijvoorbeeld via een website of via sociale media? Of heeft u een online platform waarop anderen kunnen verkopen aan consumenten? Zorg dan dat klanten weten waar ze aan toe zijn. Er zijn wettelijke regels voor wat u daarover op uw website moet zetten. Deze regels gelden ook als uw klanten niet met geld maar met hun persoonsgegevens betalen voor digitale inhoud of een digitale dienst.

Met deze checklist van de ACM kunt u nagaan of u aan de regels voldoet. Lees bij ieder deelonderwerp achter de linkjes de uitgebreide uitleg op onze website.

Heeft u alle vragen beantwoord?

U heeft nu een beeld of u met uw website of uw bedrijfspagina op sociale media op de juiste weg bent. Wilt u zeker weten of u het goed doet? Lees dan de webpagina’s met meer uitleg, waarnaar we hiervoor verwijzen.

Let op: zijn er punten waar u niet aan voldoet? Dan handelt u in strijd met de wet. Pas uw website of uw bedrijfspagina op sociale media op deze punten zo snel mogelijk aan. Zorg dat uw klanten goed geïnformeerd een keuze kunnen maken.

Wat komt er verder kijken bij internetverkoop?

Op onze website geven we uitleg bij andere zaken waarmee u te maken kunt krijgen als u via internet verkoopt:

Kijk of u nog aan andere regels moet voldoen

Bij verkoop via internet gelden ook regels voor bijvoorbeeld privacy en auteursrechten. De ACM houdt hier geen toezicht op. Op Ondernemersplein.nl vindt u een overzicht van alle zaken waar u op moet letten .

Vraag advies

Met de regels en tips uit deze checklist en onze website weet u zeker hoe u uw website of uw bedrijfspagina op sociale media goed inricht. Natuurlijk zijn er meer manieren die goed zijn. Heeft u uw website of uw bedrijfspagina op sociale media pagina anders ingericht? En wilt weten of u aan de regels voldoet? Of blijven er nog vragen over? Neem dan contact op met uw brancheorganisatie of een juridisch adviseur.