Verkopen aan consumenten

Checklist voor verkoop via internet

Verkoopt u via internet aan consumenten? Zorg dat uw klanten weten waar ze aan toe zijn. Er zijn wettelijke regels voor wat u daarover op uw website moet zetten.

Met deze checklist van de ACM kunt u nagaan of u aan de regels voldoet. Lees bij ieder deelonderwerp achter de linkjes de uitgebreide uitleg op onze website.

Heeft u alle vragen beantwoord?

U heeft nu een beeld of u met uw webwinkel op de juiste weg bent. Wilt u zeker weten of u het goed doet? Lees dan de webpagina’s met meer uitleg, waarnaar we hiervoor verwijzen.

Let op: zijn er punten waar u niet aan voldoet? Dan handelt u in strijd met de wet. Pas uw webwinkel op deze punten zo snel mogelijk aan. Zorg dat uw klanten goed geïnformeerd een keuze kunnen maken.

Wat komt er verder kijken bij internetverkoop?

Op onze website geven we uitleg bij andere zaken waarmee u te maken kunt krijgen als u via internet verkoopt:

Kijk of u nog aan andere regels moet voldoen

Bij verkoop via internet gelden ook regels voor bijvoorbeeld privacy en auteursrechten. De ACM houdt hier geen toezicht op. Op Ondernemersplein.nl vindt u een overzicht van alle zaken waar u op moet letten.

Vraag advies

Met de regels en tips uit deze checklist en onze website weet u zeker hoe u uw webwinkel goed inricht. Natuurlijk zijn er meer manieren die goed zijn. Heeft u uw website anders ingericht? En wilt weten of u aan de regels voldoet? Of blijven er nog vragen over? Neem dan contact op met uw brancheorganisatie of een juridisch adviseur.

Checklist als pdf

Download de checklist voor onlineverkoop als pdf en druk hem af. Dan kunt u afvinken waaraan u voldoet, terwijl u de informatie op onze website leest.

Checklist verkoop via internet (pdf)

Internetbestellingen

Hoe laat u uw klanten online bestellingen plaatsen?

ConsuWijzer

Informatie voor consumenten over online winkelen
 

Pagina-opties

 
Kansen & keuzes voor bedrijven en consumenten