Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Aan welke eisen moeten prijsvergelijkingssites voldoen?

Consumenten kunnen op verschillende websites prijzen vergelijken voor producten en diensten. Die sites moeten zich houden aan de regels voor eerlijke handel. Zij moeten bijvoorbeeld duidelijk de prijs en de juiste informatie laten zien. Er zijn extra eisen voor prijsvergelijkingssites van telecomabonnementen, als die een certificaat van de ACM willen hebben.

Prijsvergelijkers voor telecom kunnen bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een certificaat aanvragen. Prijsvergelijkers voor energie kunnen dit ook zodra de nieuwe Energiewet er is. Na de aanvraag controleren wij de vergelijkingssite op de eisen. Zien wij dat de site hieraan voldoet? Dan geven wij de prijsvergelijker een certificaat. En vermelden wij de site op deze pagina. Prijsvergelijkers kunnen dan ook op hun eigen site vermelden dat zij ons certificaat hebben gekregen. Dit helpt consumenten bij het maken van een keuze voor een prijsvergelijkingssite.

Aan welke eisen moeten prijsvergelijkingssites voldoen voor ons certificaat?

De eisen voor een certificaat voor vergelijkingssites van telecomabonnementen zijn:

  • De site is onafhankelijk en behandelt aanbieders in de zoekresultaten gelijk.
  • De eigenaar en de beheerder staan genoemd op de site.
  • Het is duidelijk hoe de vergelijking op de site wordt gemaakt.
  • Het taalgebruik op de site is duidelijk.
  • De informatie op de site is nauwkeurig en actueel.
  • De site vergelijkt alle relevante aanbiedingen.
  • Bezoekers kunnen onjuiste informatie eenvoudig melden.
  • De site vergelijkt in elk geval prijzen, tarieven en kwaliteit.

Lees de toelichting op deze eisen.

Welke vergelijkingssites van telecomabonnementen hebben een certificaat?

Op dit moment zijn er nog geen vergelijkingssites voor telecom die van ons een certificaat hebben gekregen. Sinds 1 mei 2022 kunnen prijsvergelijkers van telecomabonnementen een certificaat bij ons aanvragen.

Ik wil een certificaat aanvragen voor een vergelijkingssite van telecomabonnementen

Welke vergelijkingssites van energiecontracten hebben een certificaat?

Op dit moment zijn er nog geen vergelijkingssites voor energie met ons certificaat. Prijsvergelijkers van energiecontracten kunnen pas bij ons een certificaat aanvragen als de nieuwe Energiewet er is. In de nieuwe energieregelgeving komen de extra eisen voor prijsvergelijkingssites van energiecontracten. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe Energiewet er is.