Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Problemen bij overstappen naar een andere telecomaanbieder

Wilt u overstappen met uw zakelijk abonnement naar een andere aanbieder van telefonie, internet of televisie? Meestal gaat dit zonder problemen. Maar soms gaat er iets mis. Wat kan er misgaan? En hoe lost u het probleem op?

Let op: deze informatie geldt als u minstens aan 2 van deze 3 voorwaarden voldoet:

  1. U heeft gemiddeld minder dan 10 medewerkers.
  2. Uw activa zijn maximaal 350.000 euro.
  3. Uw netto-omzet is maximaal 700.000 euro.

Overstappen van telecomaanbieder is eenvoudig. Uw nieuwe aanbieder regelt dat u uw telefoonnummer meeneemt. Ook zegt uw nieuwe aanbieder uw abonnement op bij de oude aanbieder. Dit heet de overstapservice. Beide aanbieders informeren u regelmatig over de voortgang van uw overstap. Zo weet u dat de overstap goed en volgens de planning verloopt. Bovendien zorgen beide aanbieders ervoor dat u zo kort mogelijk zonder diensten zit, maximaal 1 werkdag.

Tip: Check eerst of u kosteloos uw oude abonnement kunt opzeggen.

Wanneer kan ik mijn telecom-abonnement opzeggen?

Komt u er samen niet uit?

Schakel dan juridische hulp in. Bijvoorbeeld van een advocaat, bedrijfsjurist of rechtsbijstandsverzekering. Bent u lid van een brancheorganisatie? U kunt daar soms ook terecht voor juridisch advies. Daarnaast is het belangrijk dat u uw klacht bij ons meldt. Wij gebruiken uw informatie om te zien of er problemen zijn in de telecommarkt.