Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Nummerbehoud

Als telecomaanbieder moet u meewerken aan nummerbehoud (ook wel nummerportabiliteit genoemd). Abonnees kunnen zo hun telefoonnummer meenemen naar een andere aanbieder of een nieuw contract. De ACM let erop of u zich houdt aan deze verplichting.

Wanneer moet u meewerken aan nummerbehoud?

U moet meewerken aan nummerbehoud als de abonnee daarom vraagt. Dit geldt voor particulieren en zakelijke abonnementen en vanaf het moment dat een abonnee het nummer mag gebruiken. En het contract hoeft dus niet beëindigd te zijn.

Let op: U mag het nummer niet overdragen zonder de uitdrukkelijke toestemming van de abonnee. Verder heeft de abonnee recht op nummerbehoud tot ten minste één maand na de datum van beëindiging van de overeenkomst.

Regels voor nummerhouders

De nummerhouder heeft een telefoonnummer rechtstreeks van de ACM gekregen zoals een 090x, 0800 of een 088 nummer. Hij heeft dus geen nummer van een telecomaanbieder gekregen. De nummerhouder kan op elk moment een beroep doen op nummerbehoud en kan het nummer meenemen wanneer hij maar wil. U moet in dat geval altijd meewerken aan het porteren van een nummer.

Waar staan de regels voor nummerbehoud?

U vindt de regels voor nummerbehoud in: