Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

097-nummers in een ander EU-land

Bellen naar 097-nummers vanuit het buitenland

Bent u een telecomaanbieder? Dan horen uw klanten met 097-nummers bereikbaar te zijn, ook in een ander Europees land. Toch levert dit soms problemen op. Omdat sommige buitenlandse providers deze nummers niet kennen. Daarom schept de ACM duidelijkheid over de 097-nummers.

De ACM informeert buitenlandse aanbieders over 097-nummers

Heeft u te maken met een buitenlandse aanbieder die deze nummers niet kent? Dan kunt u hem verwijzen naar de informatie op onze Engelse website.

Wat zijn de 097-nummers?

097-nummers worden gebruikt voor datatoepassingen. Bijvoorbeeld bij navigatiesystemen of dongels voor mobiel internet op laptops. Dit dataverkeer wordt ook machine-to-machine (M2M) genoemd. De 097-nummers hebben altijd 12 cijfers.  

Waarom bestaan de 097-nummers?

Eerst werden 06-nummers gebruikt voor mobiele telefonie en voor datatoepassingen. Maar de mobiele telefonie is de laatste jaren enorm gegroeid. De voorraad 06-nummers raakte snel op. Om te voorkomen dat dit gebeurt, zijn telecomaanbieders verplicht om de 097-nummers voor datatoepassingen te gebruiken.