Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Telefoonnummers en netwerkcodes aanvragen

Voordat u begint met uw aanvraag

Gebruik eHerkenning. Heeft u geen eHerkenning? En vraagt u nummers aan voor uw klant? Gebruik dan dit volmachtformulier. Dit formulier mag maximaal 1 maand oud zijn.

Vraagt u nummers aan voor uw eigen organisatie? En mag u volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel niet tekenen voor uw organisatie? Gebruik dan dit volmachtformulier. Let bij het opstellen van dit volmachtformulier op de volgende voorwaarden:

  • de afgegeven machtiging mag niet ouder zijn dan een jaar;
  • u moet de machtiging op briefpapier van de organisatie opstellen;
  • alleen een zelfstandig tekenbevoegde moet de machtiging opstellen. Deze zelfstandige tekenbevoegdheid blijkt uit een uittreksel van de Kamer van Koophandel.  
  • is er sprake van gezamenlijke tekenbevoegdheid? Dan moeten meerdere personen de machtiging ondertekenen.

In de machtiging moet u aangeven voor welke nummers de machtiging wordt afgegeven. Ook moet u aangeven of de machtiging betrekking heeft op een aanvraag, op een wijziging of op een intrekking.

Zijn er wijzigingen binnen uw organisatie, waardoor de machtiging moet worden aangepast? Dan bent u verplicht dit direct aan de ACM door te geven.

Hoe doet u de aanvraag?

U vraagt telefoonnummers en netwerkcodes aan bij de ACM met een formulier. Er zijn aparte aanvraagformulieren voor 10, 16 (carrier select), 18xy, mobiele netwerkcodes en TSPC’s. De andere nummers en codes vraagt u aan met 1 enkel formulier. Met 1 formulier kunt u nummers uit meerdere reeksen aanvragen.

Kies uw aanvraagformulier in het overzicht van nummerplannen.

U heeft 8 uur de tijd om het aanvraagformulier in te vullen. Houd tijdens het invullen het scherm open. Het ingevulde formulier kunt u als pdf downloaden, ondertekenen en weer uploaden.

Wanneer krijgt u uw nummers?

Wij moeten uw aanvraag afhandelen binnen 3 weken nadat hij compleet bij ons binnen is. Hebben wij meer informatie van u nodig? Dan laten wij dat weten. De tijd die u nodig heeft om de informatie te leveren, komt boven op de 3 weken.

Heeft u een voorkeur voor een nummer opgegeven? Dan gaan we na of dit nummer beschikbaar is.

  • Is het nummer niet beschikbaar? Dan nemen we contact met u op om een geschikt nummer te kiezen.
  • Is het nummer beschikbaar maar krijgen we op dezelfde dag een andere aanvraag met dezelfde voorkeur? Dan nodigen we u uit om deel te nemen aan een loting.
  • Is het nummer beschikbaar? Dan leggen we het voor u vast.