Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Bedrijfsnummerblokken: 088

Wanneer een 088-bedrijfsnummerblok?

Wilt u alle vestigingen van uw organisatie bereikbaar maken met één en hetzelfde kengetal? Vraag dan een 088-bedrijfsnummerblok aan.

Uw organisatie moet een eigen inschrijving bij een Nederlandse Kamer van Koophandel (KvK) hebben. U mag geen 088-blok aanvragen voor een organisatie met een andere KvK-inschrijving.

Waarom een 088-bedrijfsnummerblok?

Een 088-bedrijfsnummerblok is een blok van minimaal 100 telefoonnummers. Daarmee kunt u alle vaste en mobiele telefoonnummers binnen uw organisatie laten beginnen met hetzelfde kengetal. Bellers hoeven geen verschillende netnummers meer te gebruiken (zoals 010 voor Rotterdam of 06 voor mobiel).

Wat kost een 088-bedrijfsnummerblok?

Per blok van 100 nummers betaalt u aan de ACM:

  • eenmalig 66 euro, en
  • jaarlijks 8,66 euro.

Deze bedragen worden jaarlijks aangepast.

De kosten die u per jaar betaalt voor een blok van 100 nummers zijn voor het hele kalenderjaar. Dus ook als u het nummerblok ná 1 januari heeft aangevraagd moet u voor het hele jaar betalen.

Wilt u een bepaald nummerblok?

U kunt een voorkeur opgeven. Kijk eerst of het nummerblok nog vrij is. Er is geen garantie dat u het nummerblok van uw voorkeur krijgt. Wacht daarom onze beslissing af voordat u uw bedrijfsnummers bekendmaakt.

Hoe vraagt u een 088-bedrijfsnummerblok aan?