Telefoonnummers aanvragen

Bedrijfsnummerblokken: 088

Wanneer een 088-bedrijfsnummerblok?

Wilt u alle vestigingen van uw organisatie bereikbaar maken met één en hetzelfde kengetal? Vraag dan een 088-bedrijfsnummerblok aan.

Uw organisatie moet een eigen inschrijving bij een Nederlandse Kamer van Koophandel (KvK) hebben. U mag geen 088-blok aanvragen voor een organisatie met een andere KvK-inschrijving.

Waarom een 088-bedrijfsnummerblok?

Een 088-bedrijfsnummerblok is een blok van minimaal 100 telefoonnummers. Daarmee kunt u alle vaste en mobiele telefoonnummers binnen uw organisatie laten beginnen met hetzelfde kengetal. Bellers hoeven geen verschillende netnummers meer te gebruiken (zoals 010 voor Rotterdam of 06 voor mobiel).

Wat kost een 088-bedrijfsnummerblok?

Per blok van 100 nummers betaalt u aan de ACM:

  • eenmalig 58 euro, en
  • jaarlijks 7,64 euro.

De kosten die u per jaar betaalt voor een blok van 100 nummers zijn voor het hele kalenderjaar. Dus ook als u het nummerblok ná 1 januari heeft aangevraagd moet u voor het hele jaar betalen.

Wilt u een bepaald nummerblok?

U kunt een voorkeur opgeven. Kijk eerst of het nummerblok nog vrij is. Er is geen garantie dat u het nummerblok van uw voorkeur krijgt. Wacht daarom onze beslissing af voordat u uw bedrijfsnummers bekendmaakt.

Waarmee moet u rekening houden als u een 088-bedrijfsnummerblok aanvraagt?

  • Wilt u een 088-blok van meer dan 100 nummers aanvragen? Doe dan een overzicht van uw medewerkers bij uw aanvraag.
  • Wij geven sommige 088-blokken alleen per 10.000 nummers uit. Zo kunnen ook grote organisaties opeenvolgende nummers krijgen. Bekijk de lijst van blokken die wij hiervoor hebben gereserveerd.

Waarmee moet u rekening houden als u een 088-bedrijfsnummerblok toegekend krijgt?

  • Laat de nummers uit uw blok zelf bij een telecomaanbieder aansluiten.
  • Neem uw 088-blok binnen 9 maanden in gebruik. Wij controleren hierop. Ongebruikte nummerblokken trekken we in.
  • Uw organisatie mag uw 088-blok alleen zelf gebruiken. U mag het niet doorgeven aan een ander bedrijf. Ook niet aan een ander bedrijf in dezelfde holding. Wij controleren hierop. We kunnen doorgegeven nummerblokken intrekken.
  • Bent u telecomaanbieder? Dan mag u een 088-blok voor eigen gebruik aanvragen. U mag het niet in gebruik geven aan klanten.

Hoe vraagt u een 088-bedrijfsnummerblok aan?

 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.