Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Recente marktanalyses

Bekijk hier de meest recente marktanalysebesluiten met hun ingangsdatum en juridische status. Klik op een marktanalyse voor alle bijbehorende documenten.

Marktanalyse WFA

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft het Marktanalyse WFA-besluit op 17 maart 2020 vernietigd. Deze uitspraak betekent dat KPN en Vodafone Ziggo niet verplicht zijn om tegen gereguleerde voorwaarden toegang te geven tot hun netwerken.

Marktanalyse FttO (sept. 2016)

Dit besluit is sinds 1 september 2016 in werking. KPN is niet verplicht ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken aan te bieden. Het CBb heeft de beroepen tegen dit besluit afgewezen.

Marktanalyse vaste telefonie

Dit besluit is op 1 maart 2017 in werking getreden. In zijn uitspraak van 6 november 2018 heeft het CBb bepaald dat de in dit besluit aan KPN opgelegde verplichtingen met ingang van 1 april 2019 komen te vervallen. Dit betekent dat de wholesalemarkt voor tweevoudige gespreksdiensten vanaf 1 april 2019 gedereguleerd is. Daarmee is de volledige wholesalemarkt voor vaste telefonie vanaf die datum gedereguleerd.

Marktanalyse vaste en mobiele gespreksafgifte

Het besluit is op 1 juli 2017 inwerking getreden. Het CBb heeft in zijn uitspraak van 11 september 2018 de beroepen tegen dit besluit afgewezen met uitzondering van het beroep van KPN tegen de verplichting inzake het referentieaanbod. Deze verplichting is dan ook door het CBb geschrapt. Op 1 juli 2021 zijn de tarieven voor gespreksafgifte uit het marktanalysebesluit vervangen door de Europese Verordening inzake vaste en mobiele gespreksafgifte. De overige verplichtingen uit het marktanalysebesluit blijven onverkort gelden.
 

Marktanalyse hoge kwaliteit wholesale breedbandtoegang en wholesale huurlijnen

Dit besluit is sinds 1 januari 2013 in werking. In het najaar van 2015 heeft het CBb in zijn uitspraak de verplichtingen aan KPN op het glasnetwerk vernietigd. De regulering van het kopernetwerk heeft het CBb in stand gelaten. De consultatie van nieuwe marktanalyse is op 19 november 2020 gestart.