Telecommunicatie

Nieuws

 

Direct regelen

 

 

 

 
 

Telefonie

ACM houdt toezicht op de telefoniemarkt. Daar hebben zakelijke klanten en consumenten profijt van. Ook zijn er specifieke regels om de consument te beschermen.

Telefonie

Internet

Consumenten en bedrijven kunnen niet meer zonder internet. Daarom moeten dat zij tussen verschillende aanbieders kunnen kiezen. Daardoor wordt ook bescherming van de internetveiligheid en online privacy steeds belangrijker.

Internet

Televisie & radio

Televisiekijken kan via de kabel, satelliet, digitale ether, DSL en glasvezel. Extra diensten via de decoder zijn in opkomst, zoals video on demand. Consumenten hebben voldoende keuze. Daarom gelden er geen extra regels voor aanbieders van televisiediensten. Ook de markt voor radiotransmissie is op dit moment voldoende concurrerend.

Televisie & radio

 
 
 
 
 

Geregistreerde telecombedrijven

Ondernemingen die in Nederland actief zijn op de elektronische communicatiemarkt moeten zich registreren bij ACM.

Geregistreerde telecombedrijven

Telefoonnummers

Bij ACM kunnen telecomaanbieders en bedrijven telefoonnummers aanvragen. U kunt in de voorraad telefoonnummers zien of een nummer nog beschikbaar is. En zo niet, aan wie wij dat nummer hebben toegewezen. Voor betaalde informatie informatienummers (18xy, 0900, 0906 en 0909) gelden specifieke regels. Dat geldt ook voor 097-nummers.

Telefoonnummers

Marktanalyses telecom

ACM analyseert elke drie jaar de telecommarkten. In zo’n marktanalyse stelt ACM vast of er sprake is van daadwerkelijke concurrentie of aanmerkelijke marktmacht. In dat laatste geval legt ACM regels op aan het telecombedrijf met een machtspositie.

Marktanalyses telecom

 
 
 
 
 

Wet- en regelgeving

ACM houdt toezicht op wetten en regels op het gebied van telecommunicatie.

Wet- en regelgeving

Marktmonitor Telecommunicatie

In de marktmonitor publiceert ACM ieder kwartaal de belangrijkste cijfers over de telecommarkt. Bijvoorbeeld het aantal verkochte belminuten, bundels en telefoon-, televisie- en internetaansluitingen. Zo laten we zien wat belangrijke trends zijn in de markt. We gebruiken die trends om te bepalen of er voldoende concurrentie op de markt is. Zo niet, dan grijpen we in. Bedrijfsvertrouwelijke gegevens publiceren wij niet.

Marktmonitor Telecommunicatie

Informatie voor ondernemers

Ik ben ondernemer en heb problemen als afnemer van een telecombedrijf.

Informatie voor ondernemers

 
 
 
 

Pagina-opties

 
Kansen & keuzes voor bedrijven en consumenten