Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Informatie voor ondernemers

Bent u ondernemer? Op deze website staat algemene informatie over de wetten en regels waar u zich aan moet houden op het gebied van concurrentie en consumentenbescherming. En over de regels voor energie, telecom, post en vervoer. Dit zijn de wetten en regels waarop de ACM toezicht houdt. De ACM geeft in verschillende documenten uitleg aan ondernemers over onderwerpen waarop zij toezicht houdt en over de wijze waarop de ACM haar bevoegdheden gebruikt. Met deze informatie kunt u zelf beoordelen of u zich aan de wet houdt.

In de index hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste informatie die wij bieden aan u als ondernemer.

Let op: de ACM geeft geen juridisch advies aan ondernemers. Wij geven geen juridisch advies en toetsen geen individuele gevallen. Heeft u hulp nodig? Dan verwijzen wij u door.

Extra uitleg aan zakelijke afnemers van energie- en telecomproducten

Wij geven extra uitleg aan ondernemers als afnemers van telecomdiensten en energie. Is de informatie hierover op de website ontoereikend? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een tip of melding?

We ontvangen graag signalen over bedrijven die zich mogelijk niet aan de regels houden en bijvoorbeeld prijsafspraken met elkaar maken. U geeft hiermee belangrijke informatie aan de ACM. Uw melding behandelen wij altijd vertrouwelijk.

Een tip of melding doorgeven