Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Klantenwerving bij wederverkoop van energie

Verkoopt u elektriciteit of gas aan kleinverbruikers? En werft u klanten via internet, per telefoon, aan huis of op straat? Zorg dat ze goed geïnformeerd hun keuze kunnen maken, vóórdat ze een contract afsluiten. Daar zijn wettelijke regels voor.

Op deze pagina noemen we consumenten en zakelijke kleinverbruikers ‘klanten’. Er zijn regels die alleen gelden voor het geven van informatie aan consumenten. Dan hebben we het over ‘consumenten’.

Wat moeten klanten weten over het energiecontract dat u aanbiedt?

Hoe geeft u deze informatie aan consumenten?

Geef deze informatie duidelijk zichtbaar op de pagina waar consumenten online bestellen, onmiddellijk voordat zij hun bestelling plaatsen.

Over uw rol als wederverkoper: hoe doet u het goed?

Zet op uw homepage wie de energieleverancier is. Gebruik bijvoorbeeld de volgende tekst:
‘Wij zijn wederverkoper van energieleverancier A. Wij hebben zelf geen vergunning voor levering van energie. U sluit het energiecontract met A. A levert energie en stuurt u de energienota’s. Met vragen of klachten over de energielevering kunt u wel bij ons terecht.’

Kunnen klanten online een contract afsluiten? Vermeld dan meteen duidelijk met welke energieleverancier.

Extra regels voor telemarketing

Belt u consumenten om ze als klant te werven? Houd u aan de regels voor telemarketing. Zorg voor een aanbieding op papier. En er is pas een contract als het ondertekend aan u is teruggestuurd.

Verkoopt u via internet?

Zorg dat u ook voldoet aan de aanvullende regels voor internetverkoop: