Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Hoe meld ik mijn warmtenet aan?

Levert u warmte en/of warm water aan consumenten en kleinzakelijke klanten, met een aansluiting kleiner dan 100 kW? En beheert u één of meer warmtenetten? Dan moet u uw warmtenet(ten) aanmelden bij de ACM. Ook als u geen vergunning hoeft aan te vragen. Bent u een VvE of verhuurder? Dan hoeft u uw warmtenet niet aan te melden.

Elk soort systeem voor gezamenlijke levering van warmte en/of warm water aan klanten is een warmtenet. Dus ook een warmte-koude-opslagsysteem. Is er 1 warmtesysteem voor 2 gebouwen? En zijn leidingen en vergelijkbare onderdelen niet van elkaar losgekoppeld? Dan hebt u 1 warmtenet. Is alleen de ketel gezamenlijk, maar de leidingen niet? Dan hebt u 2 warmtenetten.

Als klanten tellen alle bewoners van zelfstandige woonruimte met een aansluiting tot en met 100 kW op een warmtenet. Ook bijvoorbeeld kantoorruimte van de huismeester telt mee. Maar ruimtes zoals hallen en trappenhuizen niet. Bewoners van niet zelfstandige woonruimtes zijn niet aangesloten op een warmtenet. Zij zijn aangesloten op een installatie van een verbruiker.

Hoe gaat het aanmelden?

Stuur een e-mail naar datamanagement@acm.nl. De ACM stuurt u vervolgens een invulformulier toe.
Verandert er iets aan een eerder gemeld warmtenet? Neem ook dan contact op met datamanagement@acm.nl.

Lees hier wat de ACM doet met uw persoonsgegevens.