Vergoeding bij een warmtestoring
U krijgt een vergoeding voor een storing als deze langer duurde dan 8 uur. Duurde de storing korter dan 8 uur? Dan krijgt u geen vergoeding.
Let op: Deze informatie geldt niet voor storingen van de levering van koude.
U krijgt 35 euro bij een storing van 8 tot 12 uur. Voor iedere 4 uur dat de storing langer duurt, hebt u recht op een extra bedrag van 20 euro. Hebt u geen last van de storing omdat uw warmtepomp voor genoeg warmte zorgt? Ook in dit geval hebt u recht op een vergoeding.
Uw warmteleverancier moet een storingsregistratie bijhouden. Daarmee weet de warmteleverancier precies wanneer hij aan u moet betalen. En hoeveel. U krijgt uw vergoeding binnen 6 maanden na het herstel van de storing.
Uw warmteleverancier mag elk jaar één grote storing in het warmtenet of de installatie hebben zonder daarvoor te moeten betalen. Die storing moet dan wel binnen 24 uur zijn opgelost.
Storingen in uw eigen pand tellen niet mee. Bijvoorbeeld door een defecte meter, uw eigen afleverset of radiatoren.
Storingen door werkzaamheden
Om het netwerk te onderhouden, voert een leverancier soms werkzaamheden uit. Daarvoor moet hij soms de warmtelevering onderbreken.
Uw leverancier stelt u tenminste 3 dagen van tevoren op de hoogte. Zo kunt u zich voorbereiden. Doet uw warmteleverancier dat niet? Dan krijgt u de normale vergoeding bij storingen.
Hebt u schade door werkzaamheden of een storing? Hebt u een rechtsbijstandverzekering? Neem dan contact op met uw verzekeraar. Hebt u geen verzekering? Neem dan contact op met een gespecialiseerd jurist.
Komt u er niet uit met uw warmteleverancier?
Houdt uw warmteleverancier zich niet aan de regels? En gaat het om regels waarop de ACM toezicht houdt? Alle informatie kan ons helpen een overtreding op te sporen. Neem dus vooral contact met ons op.
U kunt ook contact opnemen met de Geschillencommissie Warmte of Geschillencommissie Zakelijk. De Geschillencommissie beslist bij een meningsverschil wie er gelijk heeft. Neemt de commissie een besluit, dan moeten uw warmteleverancier en u zich hieraan houden.
Let op: bent u een zakelijk verbruiker van Warmte met een aansluiting groter dan 100 kW? Neem dan contact op met een gespecialiseerd jurist.