Warmte: informatie voor zakelijke afnemers

Ik wil een eigen warmtemeter. Hoe regel ik dat?

Lees dit bericht over voorgenomen wijzigingen Warmtewet!

Wilt u een eigen warmtemeter in uw bedrijfspand laten plaatsen? Zodat u precies kunt zien hoeveel warmte u verbruikt? Neem dan contact op met uw warmteleverancier.

Wie mag een warmtemeter in uw bedrijfspand installeren?

Uw warmteleverancier heeft als taak om een meter bij u te installeren. Hij mag ook een ander bedrijf opdracht geven om dit voor hem te doen. U kunt zelf geen warmtemeter kopen. En u mag ook niet zelf een bedrijf inhuren om een meter voor u te plaatsen.

Is de warmteleverancier verplicht om een meter bij u te installeren?

Uw warmteleverancier is niet verplicht om een meter bij u te plaatsen. Hij moet dit alleen doen als het technisch mogelijk is. En als het niet te duur is.

Een voorbeeld: de warmte gaat bij u niet via een centraal punt uw pand in en uit. Dan is het bijna onmogelijk om een meter te plaatsen. En heel duur. De leverancier hoeft dan geen meter bij u te plaatsen.

Hoe snel moet de warmtemeter geïnstalleerd worden?

De installatie van de meter moet binnen een redelijke termijn gebeuren.

Wat kost de installatie van een warmtemeter?

Wanneer de warmtemeter eenmaal is geïnstalleerd betaalt u (vaak) maandelijks huur aan uw warmteleverancier. U betaalt niet daarnaast ook apart de installatiekosten. Die kosten zijn inbegrepen bij de huur.

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.