Kruimelpad

Warmte: informatie voor zakelijke afnemers

Ik ben het niet eens met mijn jaarafrekening voor warmte. Wat kan ik doen?

Lees dit bericht over voorgenomen wijzigingen Warmtewet!

Heeft u een vraag over uw rekening voor stadsverwarming of blokverwarming? Of bent u het niet eens met uw jaarafrekening voor warmte? Dan kunt u het volgende stappenplan volgen.

Stap 1: Neem eerst contact op met uw warmteleverancier

Neem eerst contact op met de warmteleverancier. Misschien kan het bedrijf meteen uw vraag beantwoorden, of uw klacht oplossen.

Stap 2: Maak bezwaar bij uw warmteleverancier

Lost de leverancier het probleem met uw jaarafrekening niet goed op? Dan moet u het bedrijf formeel melden dat u niet tevreden bent. We noemen dit 'bezwaar indienen'.

In uw warmteovereenkomst staat hoe u een bezwaar kunt indienen. In het algemeen gaat een bezwaar indienen zo: u stuurt een aangetekende brief aan uw warmteleverancier. U heeft dan een bewijs dat u de brief heeft gestuurd.

In de brief schrijft u de volgende informatie:

  • waarom u niet tevreden bent over uw jaarafrekening, en ook niet over de oplossing van uw warmteleverancier;
  • wanneer u een reactie van uw warmteleverancier wilt. Bijvoorbeeld binnen twee weken.

Stap 3: Leg uw klacht voor aan de Geschillencommissie

Komt u er niet samen uit? Leg dan uw klacht voor aan de Geschillencommissie waarbij uw warmteleverancier is aangesloten. U vindt dit terug in de warmteovereenkomst. De Geschillencommissie beslist bij een meningsverschil wie er gelijk heeft. Neemt de commissie een besluit, dan moeten uw warmteleverancier en u zich hieraan houden.

Kunt of wilt u niet naar de Geschillencommissie? Bekijk dan of het zin heeft naar de rechter te gaan.

Naar de rechter

U kunt er ook altijd voor kiezen om naar de rechtbank te gaan met uw meningsverschil. Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Schakel die dan eerst in.

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.