Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ik wil een kleinere gasaansluiting. Hoe werkt dat?

Hoeveel u betaalt aan netbeheerkosten hangt af van hoe groot uw gasaansluiting is. Hoe groter uw aansluiting hoe hoger uw kosten. Wilt u besparen op uw netbeheerkosten? Dan kunt u kijken of een kleinere aansluiting bij u past. U moet dan eerst vaststellen of een kleinere aansluiting voldoende is om het energieverbruik in uw bedrijf aan te kunnen.

Let op:

Is uw aansluiting kleiner dan G10, bijvoorbeeld G6 of G4? Dan kunt u niet op uw netbeheerkosten besparen. Het tarief voor deze aansluitingen is hetzelfde.

Neem contact op met een erkend installateur. Die kan bepalen of een kleinere aansluiting past bij uw verbruik. De kosten van het onderzoek van de installateur betaalt u zelf.

Ik wil mijn aansluiting laten verkleinen. Hoe regel ik dat?

Wilt u uw aansluiting laten verkleinen? Vraag dan aan uw netbeheerder om een offerte. Uw netbeheerder is verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van de gasleidingen en elektriciteitskabels. In de offerte moet een duidelijk overzicht staan van de kosten. Laat de netbeheerder de aansluiting verkleinen door een ander bedrijf? Dan moet de netbeheerder u dit laten weten.

Weet u niet wie uw netbeheerder is? Kijk dan op www.eancodeboek.nl en vul uw postcode en huisnummer in.

Wat kost het verkleinen van een aansluiting?

In de offerte van de netbeheerder moet een inschatting staan van de werkelijke kosten. Deze kosten mogen niet hoger zijn dan de kosten voor een nieuwe aansluiting van dezelfde grootte, of capaciteit. Het kan zijn dat uw oude aansluiting verwijderd moet worden. Daar moet u dan extra voor betalen.

Hebt u de offerte van de netbeheerder? Dan kunt u bepalen of verkleinen nut heeft.